Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:05:36

Чернігівська міська рада затвердила міський бюджет на 2020 рік

29.11.2019   11:47Агенцiя

28 листопада 34 голосами «за» Чернігівська міська рада прийняла бюджет Чернігова на 2020 рік.

Доходи міського бюджету передбачаються в сумі 2 млрд 686 млн гривень, видатки - на такому ж рівні.

Міський кошторис враховує підняття з початку року нижньої планки нарахованих заробітних плат працівникам бюджетної сфери міста до 5,5 тис. грн.

У загальному обсязі видатків найбільшу частину займає галузь освіти – 41,7%, охорони здоров’я – 9,9%, житлово-комунальне господарство – 13%, утримання дорожньо-транспортного господарства – 14%. Галузі освіти й охорони здоров’я, як і в поточному році, частково будуть утримуватися також за рахунок субвенції з держбюджету.

43% загального обсягу видатків – це заробітна плата чернігівців у всіх галузях.

Бюджет розвитку на 2020 рік складатиме 507,7 млн грн. Із них: 169 млн грн передбачено спрямовувати на житлово-комунальну галузь, 88 млн грн – на транспорт, транспортне та дорожнє господарство, 79 млн грн – внески у статутні капітали комунальних підприємств, 53,7 млн грн – охорону здоров’я, 76,1 млн грн – освіту

Головний кошторис міста прийнятий з правками, внесеними постійними депутатськими комісіями та особисто міським головою.

Перелік правок:
    Передбачити можливість відновлення аварійної тягової підстанції №6 для відновлення проїзду тролейбусу №10 до “Сіверянки”;
    Передбачити фінансування освітлення пішохідного переходу Шевченко – Малиновського.
    Збільшити обсяг фінансування Програми забезпечення діяльності та виконання доручень виборців депутатами Чернігівської міської ради на 2020 рік на 4,2 млн грн (загальний обсяг складатиме 8,4 млн грн).
    Передбачити додаткові бюджетні призначення у сумі 2,5 млн грн за галуззю “Охорона здоров’я” за об’єктом: “Капітальний ремонт газової котельні КНП “Дитяча поліклініка № 2” Чернігівської міської ради за адресою: вул. Рокоссовського, 47, м. Чернігів” та визначити головним розпорядником бюджетних коштів – управління капітального будівництва Чернігівської міської ради.
    Передбачити додаткові бюджетні призначення у сумі 3,5 млн грн за галуззю “Спорт” за об’єктами, а саме:
    “Капітальний ремонт навчально-спортивної бази з велоспорту КПНЗ "ДЮСШ "Україна" Чернігівської міської ради” – 2,5 млн грн;
    “Виготовлення проектно-кошторисної документації “Палац спорту” – 1,0 млн гривень.
    Передбачити додаткові бюджетні призначення головному розпоряднику бюджетних коштів – управлінню житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради на поповнення статутного капіталу комунального підприємства “Чернігівводоканал” Чернігівської міської ради для придбання станції приймання стічних вод у сумі 5,0 млн гривень.

Додаткові кошти загальним обсягом у сумі 15,2 млн грн, визначені за зазначеними вище напрямами, передбачити за рахунок збільшення джерела доходів міського бюджету міста Чернігова на 2020 рік “Податок та збір на доходи фізичних осіб”.

Перерозподілити бюджетні призначення у межах головного розпорядника бюджетних коштів – управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради – з об’єкту “Реконструкція зеленої зони по просп. Миру, 54-56 в м. Чернігів” на об’єкт “Реконструкція зеленої зони по вул. Льотна між вул. Юрія Мезенцева та вул. Стрілецька в м. Чернігів” у сумі 6,0 млн гривень, повідомила прес-служба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини