Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 23:26:38

Відбулася щотижнева оперативна нарада при Ніжинському міському голові

26.11.2019   10:37Агенцiя

Відбулася щотижнева оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

На початку засідання міський голова Анатолій Лінник презентував «Бюджетний оскар», який отримала 19 листопада Ніжинська міська об'єднана територіальна громада на церемонії нагородження переможців рейтингу бюджетної прозорості "Кришталь року-2019. Церемонія зібрала понад 400 учасників із 18 областей України: представників громад, органів центральної виконавчої влади, експертів проектів міжнародної технічної допомоги, голів дипломатичних місій. «Кришталем року» відзначаються найкращі ОТГ, які пройшли оцінку за спільною методологією, впровадженою програмами USAID DOBRE, «U-LEAD з Європою» та Громадським Партнерством «За прозорі місцеві бюджети!». У 11-ти номінаціях бюджетної прозорості було обрано 32 ОТГ із 106 громад-учасників. Ніжинська міська об'єднана територіальна громада здобула перемогу у номінації "Найактивніша громада у прийнятті антикорупційних інструментів", а саме Ніжинська міська ОТГ прийняла «Порядок запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у діяльності депутатів Ніжинської міської ради, окремих категорій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, професійній діяльності посадових осіб виконавчого комітету Ніжинської міської ради, апарату виконавчого комітету Ніжинської міської ради» і «Порядок проведення антикорупційної експертизи нормативно-правових актів Ніжинської міської ради Чернігівської області, її виконавчого комітету, розпоряджень міського голови з основних видів діяльності».

«Кришталь року – це відзнака на державному рівні. Наша громада визнана кращою у бюджетній прозорості» - зазначив міський голова.

Висловив подяку фінансовому управлінню, сектору інвестиційної діяльності відділу економіки та юридично-кадровому відділу за проведену роботу в напрямку прозорості бюджету та прийнятті антикорупційних механізмів.

Традиційно на нараді було заслухано відділ з питань діловодства та роботи зі зверненнями громадян про стан виконавської дисципліни та доручень міського голови, а також обговоренні звіти керівників відділів та управлінь і плани роботи на поточний тиждень.

19 грудня 2019 на головній площі міста відбудеться урочисте відкриття новорічної ялинки. На 26 грудня заплановано проведення традицівйного благодійного концерту за участю депутатів Ніжинської міської ради, працівників виконавчого комітету, представників закладів освіти, культури та медицини, приватних підприємців, студентів вищих навчальних закладів міста. На зібрані кошти планується закупити святкову завісу для сцени міського Будинку культури. Також 27-28 грудня відбудуться новорічні ранки в рамках міської програми «Ніжин-дітям на період до 2021 року» з метою підтримки дітей соціально-уразливих категорій» – анонсувала головні події грудня заступник начальника управління культури і туризму Антоніна Купрій.

Головний лікар КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Калініченко зауважила, що проводиться черговий етап по укладанню декларацій з пацієнтами та по їх внесенню в систему E-health. На сьогоднішній день підписано 50417 декларацій пацієнтів з сімейними лікарями (72% від загальної чисельності населення міста). Лікарями підприємства проводиться виписка електронних рецептів за програмою «Доступні ліки». Проводиться вакцинація проти ГРИПу та дифтерії.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко ознайомив усіх присутніх, що за підтримки Міністерства соціальної політики у жовтні 2019 року оголошено старт нового етапу Національного конкурсу «Благодійна Україна-2019». У конкурсі можуть брати участь благодійники/волонтери, які надавали благодійну допомогу для вирішення актуальних суспільних проблем у період з 1 січня по 31 грудня 2019 року. Переможців визначатимуть у п’ятнадцяти колективних, трьох індивідуальних і чотирьох спеціальних номінаціях. Оголошення результатів Конкурсу відбудеться на підсумковій прес-конференції, а оголошення переможців-під час урочистої церемонії, яка щорічно відбувається в м.Києві на весні наступного року за звітним. Кінцевий термін подачі заявок для участі у Конкурсі – 1 березня 2020 року.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.