Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:53:57

Дайджест новин Фонду соціального страхування України

16.11.2019   10:43Агенцiя

"Чернігівський монітор", спільно з управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області, запустили щотижневий інформаційний дайджест новин Фонду, в якому мова буде йти про зміни в законодавстві, обслуговуванні страхувальників та застрахованих осіб Чернігівщини та інші новини.

12.11.2019

 

НЕЯКІСНІ МЕДОГЛЯДИ

СТАЛИ ПРИЧИНОЮ ЗРОСТАННЯ РІВНЯ ПРОФЗАХВОРЮВАНЬ

 

З випадками неякісного проведення медичних оглядів, за результатами яких вчасно не виявлено підозру на профзахворювання, пов’язано зростання рівня професійної захворюваності серед робітників українських підприємств. Так, відповідно до даних Фонду соціального страхування України, за 9 місяців 2019 року у порівнянні з 9 місяцями 2018 року кількість професійних захворювань збільшилась на 26,5%, або на 348 захворювань (з 1314 до 1662).

Попереднє та періодичне проходження медичних оглядів є обов’язковим для всіх працівників, зайнятих на важких, зі шкідливими або небезпечними умовами праці роботах, де є потреба у професійному доборі, а також для усіх осіб віком до 21 року незалежно від умов праці. Метою проведення медоглядів є визначення стану здоров’я працівника, зокрема, можливості виконання ним певних трудових обов’язків, своєчасне виявлення гострих чи хронічних професійних захворювань, встановлення у разі необхідності медичних протипоказань щодо здійснення окремих видів робіт тощо.

Організація проходження медоглядів здійснюється роботодавцем за його рахунок. Крім того, за результатами медичних оглядів роботодавець зобов’язаний у повному обсязі провести відповідні оздоровчі  заходи, визначені в заключному акті, а також усунути причини,  що призводять до професійних захворювань (отруєнь).

Неякісне проведення оглядів, ухилення від них працівника або незабезпечення проходження медогляду роботодавцем можуть стати причиною розвитку чи загострення професійного захворювання.

Зазначимо, при проведенні перевірок страховими експертами з охорони праці Фонду особлива увага приділяється організації роботодавцем та своєчасності проходження передбачених законодавством медоглядів найманими працівниками, виконанню оздоровчих заходів відповідно до заключного акта за результатами медоглядів.

Також, з метою попередження виникнення професійних захворювань, робочими органами виконавчої дирекції Фонду постійно здійснюється аналіз результатів проходження медоглядів працівниками.

Нагадаємо, упродовж квітня–липня фахівці Фонду направили 106 листів до лікувальних закладів та департаментів охорони здоров’я за наслідками виявлення фактів неякісних медоглядів.

 

Прес-служба Фонду соціального страхування України

 

14.11.2019

 

НА ЧЕРНІГІВЩИНІ 50 ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ ПРОЙШЛИ

САНАТОРНО-КУРОРТНЕ ЛІКУВАННЯ ЗА КОШТИ ФОНДУ

 

Санаторно-курортним лікуванням за 10 місяців поточного року було забезпечено 50 осіб з інвалідністю внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання та їх супроводжуючих осіб, в тому числі, 8 осіб з ушкодженням хребта та спинного мозку. На це було спрямовано майже 1,0 млн грн. Фінансування проходження курсу лікування здійснювалося за рахунок коштів Фонду соціального страхування України.

Періодичність отримання санаторно-курортного лікування за кошти Фонду:

– особи з інвалідністю І групи - щороку;

– особи з інвалідністю ІІ групи - один раз на два роки або щороку на підставі індивідуальної програми реабілітації;

– особи з інвалідністю ІІІ групи - один раз на три роки, один раз на два або щороку на підставі індивідуальної програми реабілітації.

Водночас, станом на 1 листопада, направлено на відновлюване лікування у реабілітаційні відділення санаторно-курортних закладів 754 працюючих громадян, у тому числі 36 дітей у супроводі одного з батьків (застрахованої особи). Фактична сума на оплату реабілітації за 10 місяців складає 8,5 млн грн.

 

 

Олена Метлицька, заступник начальника управліннявиконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області

 


 

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини