Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 03:35:56

Дайджест новин Фонду соціального страхування України

09.11.2019   10:45Агенцiя

"Чернігівський монітор", спільно з управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області, запустили щотижневий інформаційний дайджест новин Фонду, в якому мова буде йти про зміни в законодавстві, обслуговуванні страхувальників та застрахованих осіб Чернігівщини та інші новини.

04.11.2019

 

ДОПОМОГУ ПО ВАГІТНОСТІ ТА ПОЛОГАХ ЗА 9 МІСЯЦІВ 2019 РОКУ

ОТРИМАЛИ 2 096 ПРАЦЮЮЧИХ ЖІНОК ЧЕРНІГІВЩИНИ

 

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області повідомляє, що витрати по вагітності та пологах, станом на 1 жовтня 2019 року по Чернігівській області, склали 50,8 млн грн, що на 4,1 млн грн більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Допомогу по вагітності та пологах отримали 2 096 застрахованих осіб.

Допомога по вагітності та пологах надається за рахунок коштів Фонду соціального страхування України за весь період непрацездатності по причині вагітності та пологів у розмірі 100% середньої заробітної плати і не залежить від страхового стажу.

Підставою для призначення допомоги по вагітності та пологах є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності. Фінансування допомоги здійснюється за 126 календарних днів, а для осіб I - III категорії, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, за 180 днів.

Олена Метлицька, заступник начальника управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області

 

05.11.2019

 

ФОНД ПРОФІНАНСУВАВ

2,3 МЛН ДНІВ ДОГЛЯДУ ЗА ХВОРИМИ ДІТЬМИ

 

Упродовж січня–вересня цього року Фонд соціального страхування України профінансував надання допомоги по тимчасовій втраті працездатності по догляду за хворим членом сім’ї, у тому числі, за хворими дітьми до 14 років, на суму 575,5 млн гривень. Це на 9,7% більше, ніж за той же період 2018 року.

Загалом Фонд профінансував 2 265 980 днів перебування застрахованих осіб на лікарняному по догляду за хворими членами родини. Середньоденний розмір допомоги від Фонду склав 254,07 грн, що на 25,6% більше, ніж у минулому році.

Зазначена допомога фінансується Фондом, починаючи з першого дня здійснення догляду за хворим членом сім’ї, її розмір обчислюється на загальних підставах і складає від 50% середньої заробітної плати застрахованої особи (якщо стаж не перевищує 3 років) і до 100% (якщо стаж – понад 8 років або за наявності пільг).

Надання допомоги з тимчасової непрацездатності по догляду за хворою дитиною віком до 14 років здійснюється за весь період, протягом якого дитина за висновком лікаря потребує догляду, але не більше 14 календарних днів. А в разі стаціонарного лікування – за весь час перебування застрахованої особи в стаціонарі разом із хворою дитиною. Допомога по тимчасовій непрацездатності по догляду за хворим членом сім’ї виплачується не більш як за три календарні дні, а у виняткових випадках, з урахуванням тяжкості хвороби та побутових обставин, – не більш ніж за сім календарних днів.

 

07.11.2019

 

ВИТРАТИ НА ВСІ ВИДИ ДОПОМОГ

ДЛЯ ЗАСТРАХОВАНИХ ОСІБ ЧЕРНІГІВЩИНИ СКЛАЛИ ПОНАД 197,1 МЛН ГРН

 

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області повідомляє, що витрати на всі види допомоги (тимчасова непрацездатність, вагітність та пологи, поховання) по Чернігівській області, станом на 1 жовтня 2019 року, склали 197,1 млн грн, що на 23,6 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року у тому числі: по тимчасовій непрацездатності - 145,4 млн грн, по вагітності та пологах - 50,8 млн грн, на поховання - 0,9 млн. грн.

Таким чином, за рахунок коштів Фонду, матеріальне забезпечення за 9 місяців цього року отримали більше ніж 46,7 тис. працюючих громадян Чернігівщини.

 

Олена Метлицька, заступник начальника управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування  України в Чернігівській області

 

08.11.2019

 

3 ТИС. ОСІБ ОТРИМАЛИ ОДНОРАЗОВУ ДОПОМОГУ В РАЗІ СТІЙКОЇ

НЕПРАЦЕЗДАТНОСТІ, 235 СІМ'ЯМ ПРИЗНАЧЕНО ДОПОМОГУ

В РАЗІ СМЕРТІ ПОТЕРПІЛОГО

 

У січні–вересні Фонд соціального страхування України направив 92,5 млн гривень на виплату одноразових допомог в разі стійкої втрати працездатності або смерті потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань.

Загалом одноразову допомогу в разі стійкої втрати професійної працездатності  отримав 2 891 потерпілий, сума виплат склала 40,1 млн гривень. Середній розмір допомоги на одну особу склав 13,39 тис. грн, що на 1,5 тис. грн, або 12,6% більше, ніж за 9 місяців минулого року.

Одноразова допомога в разі смерті потерпілого упродовж 9 місяців цього року була призначена 235 сім’ям на суму 44,1 млн гривень. У середньому ця допомога призначалась у розмірі 189,9 тис. грн на одну сім’ю, що на 20 тис. грн, або 11,8% більше, ніж за той же період 2018 року.

Також допомога в разі смерті потерпілого була призначена 216 утриманцям, сума склала 8,3 млн гривень. Середній розмір одноразової допомоги на одного утриманця склав 39,8 тис. грн, що на 5,4 тис. грн, або 15,9% більше у порівнянні з 9 місяцями 2018 року.

Зазначимо, право на отримання потерпілим одноразової допомоги настає з дня встановлення МСЕК стійкої втрати професійної працездатності внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання. Розмір виплати залежить від ступеня втрати працездатності, виходячи з 17 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на день настання права потерпілого на страхову виплату.

Одноразова допомога сім’ї потерпілого виплачується у сумі, що дорівнює 100 розмірам прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на день настання права на страхову виплату. Одноразова допомога кожній особі, яка перебувала на утриманні померлого, а також на його дитину, яка народилася протягом не більш ніж десятимісячного строку після смерті потерпілого, виплачується у сумі, що дорівнює 20 розмірам прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на день настання права на страхову виплату.

 

Прес-служба Фонду соціального страхування України

 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини