Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 17:28:47

Чернігівська міська організація ветеранів України провела X звітно-виборчу конференцію

07.11.2019   10:33Агенцiя

У Чернігівській міській раді 6 листопада відбулася десята звітно-виборча конференція Чернігівської міської організації ветеранів України.

У роботі конференції взяли участь учасники ветеранських організацій, активісти ветеранського руху міста, а також заступник міського голови-керуючий справами виконкому Сергій Фесенко.

На початку засідання присутні поіменно згадали та хвилиною мовчання вшанували членів та активістів ветеранської організації, які, на жаль, пішли з життя.

На конференції про роботу міської організації ветеранів за період 2015-2019 р. звітувала її голова Ірина Четвертак. Присутні також заслухали звіт ревізійної комісії цієї організації та проголосували за переобрання Ірини Четвертак на посаду голови міської організації ветеранів.

Під час звіту Ірина Четвертак повідомила, що на сьогодні організація нараховує понад 11 тисяч ветеранів війни і праці, серед них 156 учасників бойових дій 1941-1945 pp. Також у місті проживає 3 Героя Соціалістичної Праці. На жаль, у місті вже не залишилося тих, хто брав участь у звільненні Чернігова від нацистських окупантів, та тих, кому було присвоєно звання Героя Радянського Союзу.

Вона також зазначила, що робота Чернігівської міської організації ветеранів направлена на вирішення соціально важливих питань ветеранів, захист їх правових та економічних інтересів. Ветеранська організація постійно надає допомогу у вирішенні питання щодо забезпечення безкоштовними ліками, допомогу в організації лікування ветеранів в обласному госпіталі, отриманні санаторно-курортних путівок тощо.

Всі ці питання обговорюються на семінарах та зустрічах з керівниками різних організацій та установ міста, зокрема й з міським головою Владиславом Атрошенком та начальниками структурних підрозділів міської ради. За її словами, у період 2016-2019 р. відбулося 6 зустрічей з міським головою. Усі питання, які обговорювалися на цих зустрічах, оперативно вирішувалися. Серед піднятих питань: рух громадського транспорту, стан житлово-комунального господарства міста, робота служб патрулювання міста та ін.

Ірина Четвертак нагадала, що у наступному 2020 році відзначатиметься 75 років з Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Тож наразі потрібно вирішити питання щодо організації достойного привітання кожного ветерана війни.

Сергій Фесенко зазначив, що протягом усього часу міська влада тісно співпрацює з міською радою ветеранів.
- Хочу вас запевнити, що і надалі міська влада буде надавати посильну допомогу ветеранській організації. Усі питання, які ви повсякденно ставите, міська рада бере на контроль та виконує. Дійсно ветеранський актив зустрічається з міським головою та зі мною. Також була запроваджена практика проведення таких зустрічей з керівниками структурних підрозділів міської ради. До прикладу, з начальником управління охорони здоров’я, управління соціального захисту. І такі зустрічі продовжуватимуться у наступному році. Усі питання, з якими ви стикаєтеся, міська влада повинна чути і йти на зустріч, - підкреслив Сергій Фесенко та від імені чернігівського міського голови побажав усім присутнім міцного здоров’я, наснаги, миру ти злагоди.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини