Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:51:44

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

06.11.2019   09:25Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 5 листопада до 8:00 6 листопада 2019 року.

МНС

МНС

Протягом минулої доби зареєстровано 12 небезпечних подій, а саме: 4 дорожньо-транспортні пригоди, 7 пожеж та 1 випадок знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни. Внаслідок цих подій загинула  1 особа та 3 особи постраждало.


Інформація щодо захворювання на вірусний гепатит А:


Станом на 07 год. 06 листопада в закладах охорони здоров'я м. Чернігова на стаціонарному лікуванні з діагнозом "вірусний гепатит А" перебувають 26 осіб (23 дітей та 3 дорослих). Стан потерпілих середньої тяжкості.


Дорожньо-транспортні пригоди – 4:

- в м. Остер Козелецького району по вул. Незалежності  о 16 год. 46 хв. 4 листопада водій автомобіля "ВАЗ-21114" здійснив наїзд на пішохода. Внаслідок ДТП пішохід отримала тілесні ушкодження;

- в м. Чернігові по вулиці Толстого біля будинку №94 о 08 год. 44 хв. 5 листопада водій автомобіля "ЗАЗ-110307" здійснив наїзд на пішохода. В результаті ДТП пішохід  отримала тілесні ушкодження та була доставлена до Чернігівської міської лікарні №2;

- в м. Чернігові по вулиці Київській біля будинку №39  о 14 год. 12 хв. 5 листопада водій автомобіля "Ford Focus" здійснила наїзд на велосипедиста. В результаті ДТП велосипедист  отримав тілесні ушкодження та був доставлений до Чернігівської міської лікарні  №2;

- в с. Количівка Чернігівського району  о 22 год. 48 хв. 5 листопада водій автомобіля "MAN" здійснив наїзд на пішохода. Внаслідок ДТП пішохід (невстановлена особа чоловічої статі) від отриманих тілесних ушкоджень загинув на місці аварії.


Пожежі – 7:

Доповнення до інформації про пожежу: 05 листопада проводились роботи з ліквідації пожежі торфу, яка сталася 04 листопада біля с. Крені Козелецького району. За добу ліквідовано осередки займання на площі 0,25 га (залишилось - 0,8 га). Гасіння триває.

пожежі в житловому секторі – 4:
- в с. Савин Козелецького району в господарстві по вул. Луговій, 1 о 12 год. 15 хв.     5 листопада сталася пожежа житлового будинку (6х8 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна) та господарчих будівель (4х5 м та 3х4 м, стіни дерев'яні, покрівлі шиферні). Вогнем знищено будинок, господарчі будівлі та 5 тон грубих кормів. Причина пожежі та збиток - встановлюються.
- в  м. Прилуки в господарстві по вул. Київській, 320 о 14 год. 15 хв. 5 листопада сталася пожежа дровника (7х8 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено 95 складометрів дров, пошкоджено дровник. Причина пожежі - необережне поводження з вогнем господаря.
- в с. Трисвятська Слобода Чернігівського району в господарстві по вул. Березовій, 15 о 14 год. 56 хв. 5 листопада сталася пожежа господарчої будівлі (5х10 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено господарчу будівлю та поряд розташовану лазню (5х7 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Причина пожежі - коротке замикання електромережі.
- в м. Прилуки в господарстві по вул. Польовій, 58 о 21 год. 56 хв. 5 листопада сталася пожежа житлового будинку (8х17 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено підлогу на площі 4 кв.м, стіну на площі 3 кв.м. Причина пожежі та збиток - встановлюються.

пожежі торфу – 1:
- біля с. Займище Сновського району о 08 год. 40 хв. 5 листопада на відкритій території сталася пожежа торфу на площі 0,5 га. Причина пожежі - необережне поводження з вогнем невстановленої особи.  За добу ліквідовано осередки займання на площі 0,2 га (залишилось - 0,3 га). Гасіння триває.

пожежі сухої трави та сміття – 1:
- в смт Талалаївка по вул. Центральній біля будинку №19 о 20 год. 35 хв.   5 листопада на відкритій території сталася пожежа сміття на площі 0,0002 га. Причина пожежі - необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

інші пожежі – 1:
- в м. Чернігові по вул. Громадській, 70 на території автокооперативу № 41   о 14 год. 10 хв. 5 листопада сталася пожежа гаражу (9х12 м, стіни цегляні, покрівля металева). Вогнем пошкоджено покрівлю на площі 10 кв.м. Причина пожежі - недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.


Виявлення та знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни – 1:

Групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області  о 14 год. 10 хв. 5 листопада було знищено 1 артилерійський снаряд калібру 152 мм часів Другої світової війни, який було виявлено  4 листопада  на відкритій території біля с. Авдіївка Куликівського району.


Інформація щодо пошуку мешканки с.Хлоп’яники:

В лісовому масиві біля с. Хлоп'яники Сосницького району 5 листопада проводились заходи щодо пошуку мешканки с. Хлоп'яники, 1937 року народження, яка зникла близько 15 год. 4 листопада. Станом на 17 год. 05 листопада пошуки припинено, жінку не знайдено. Для проведення пошукових робіт було залучено 32 чоловіки та 7 одиниць техніки. Пошуки будуть продовжені 06 листопада.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 9-15 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 11 мкр/год., Ніжин – 15 мкр/год., Прилуки – 11 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 13 мкр/год, Семенівка – 9 мкр/год., Сновськ – 11 мкр/год.


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 05 листопада до 20 години 06 листопада очікується хмарна погода з проясненнями, місцями невеликий дощ. Вітер південно-західний 7-12 м/с. Температура по області вночі 6-11º, вдень 13-18º тепла.
По м. Чернігову хмарна погода з проясненнями, вдень невеликий дощ. Вітер південно-західний 7-12 м/с. Температура вночі 8-10º, вдень 14-16º тепла.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини