Проведено засідання круглого столу з питань запровадження принципів системи НАССР на агропродовольчих ринках
4 листопада за ініціативи Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області та Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації відбувся круглий стіл, присвячений вирішенню актуальних питань у галузі безпечності харчових продуктів.

Захід відкрив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен, наголосивши на необхідності створення належних ветеринарно-санітарних умов, серед яких безпека харчування є однією з пріоритетних.
Актуальність питання впровадження на агропродовольчих ринках постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), висвітлив заступник начальника Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Руслан Сіробаба. Водночас він наголосив на важливості дотримання гігієнічних вимог до харчових продуктів на усіх стадіях їх виробництва й обігу.
Також, обговорили основні положення харчового законодавства та питання забезпечення належної виробничої практики, дотримання гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами, забезпечення простежуваності за харчовим ланцюгом, запровадження процедур, заснованих на принципах НАССР, проінформували про відповідальність операторів ринку за порушення вимог законодавства.
Під час засідання було наголошено на тому, що для операторів ринку, які здійснюють діяльність з харчовими продуктами та у складі яких є необроблені інгредієнти тваринного походження, норма Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» щодо запровадження процедур, заснованих на принципах системи НАССР, з 20 вересня 2019 року стала обов’язковою.
Світлана Шевченко, завідуюча відділом ветеринарно-санітарної експертизи Чернігівської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби, ознайомила присутніх з переліком досліджень, які здійснюються лабораторією ветсанекспертизи.
На завершення заходу було обговорено низку першочергових завдань, питання організації роботи завідувачів державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на ринках та державного ветеринарно-санітарного контролю продукції промислового виготовлення на агропродовольчих ринках.
Олена Ячна, начальник відділу продовольчої безпеки, переробки та маркетингу сільськогосподарської продукції Чернігівської облдержадміністрації, наголосила на тому, що агропродовольчі ринки повинні бути показовими на обласному рівні та закликала до співпраці.
Захід проходив у формі активного діалогу, учасники мали змогу отримати відповіді на найбільш актуальні запитання, спільно обговорили їх та висловили думку про необхідність й надалі проведення таких заходів.
Останні новини Чернігівщини
Поліція Чернігівщини перекрила канал збуту вибухонебезпечних боєприпасів 09:10
Поліцейські відділення №1 (с-ще Короп) Новгород-Сіверського райвідділу затримали 37-річну жительку одного з сіл Коропської громади, яка налагодила збут ручних гранат.
Призначено нового керівника Чернігівської окружної прокуратури 08:39
Керівник Чернігівської обласної прокуратури Сергій Дейнека представив колективу Чернігівської окружної прокуратури нового керівника – Дениса Тетеніча.
Зловживання, привласнення бюджетних коштів, порубки та безпідставні бронювання –прокурори Чернігівщини викрили чергові фактипротиправної діяльності. Понад 107 млнгрн збитків 17:35
Прокурори Чернігівської обласної прокуратури у взаємодії зіншими правоохоронними органами області повідомили про підозру29особам, серед яких очільник міста, депутат місцевої ради, начальники управлінь міських рад, керівниця освітнього закладу, майстер лісу,колишні працівники виправної колонії, директори товариств та підприємці. Загальна сума завданих збитків становить понад 107 млн грн.
До уваги пасажирів "Укрзалізниці" — зміни руху поїздів на Ніжинському напрямку 16:59
АТ «Українська залізниця» повідомляє, що через ворожі обстріли рух поїздів на Ніжинському напрямку обмежено. Поїзди курсують із затримкою: