Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:54:08

Конкурсна комісія схвалила проєкти громадськості на 2020 рік

02.11.2019   11:36Агенцiя

Проєктні заявки інститутів громадянського суспільства погоджені на першому етапі конкурсу з визначення програм, проєктів, заходів, що частково фінансуватимуться коштом обласного бюджету наступного року.

Відповідне рішення прийняла 31 жовтня профільна конкурсна комісія.

Загалом цьогоріч надійшло сім пропозицій від 6 громадських організацій.

ГО «Деснянська ліга натуралістів» спрямувала свій проєкт «Екоздоров’я на рідних стежинах» на залучення громади області до вирішення актуальних екологічних проблем та формування у дітей та молоді свідомого ставлення і активної життєвої позиції щодо відновлення природних ресурсів.

Заявка ГО «Учасники антитерористичної операції Новгород-Сіверщини» присвячена вихованню у молоді ціннісного ставлення до традицій, культури та історії українського народу, формування активної громадянської позиції. Проєкт має назву «Наше коріння».

ГО «Разом до громадянського суспільства» запропонувала провести соціологічне опитування щодо поінформованості населення стосовно проведення реформ в галузі охорони здоров’я. Мета – підвищення ефективності впровадження реформи шляхом інформування про реформу місцевими ЗМІ.

ГО «Спілка жінок Чернігівщини» підготувала проєкт «Урахування гендерного компонента у програмах соціально-економічного розвитку громад». Головна мета цієї конкурсної пропозиції – сприяння розробці ефективних програм соціально-економічного розвитку громад з урахуванням гендерного компонента, підвищення громадської активності та ініціативності жінок, забезпечення рівності прав і можливостей жінок і чоловіків у всіх сферах суспільного життя.

Ще два проєкти представила благодійна організація «Чернігівське відділення Благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД». Один з них спрямований на розвиток організацій громадянського суспільства області (проєкт «Ярмарок громадських ініціатив» у рамках обласного форуму організацій громадянського суспільства «Чернігівщина 2020»). Інший – забезпечення інформаційного супроводу практичної діяльності ОГС щодо реформування галузі освіти (проєкт «Комплекс інтерактивних занять з профілактики негативних явищ в дитячому середовищі «Школа+»). 

Наступне засідання конкурсної комісії заплановано на грудень. Тоді відбудуться другий і третій етапи конкурсу: відкритий захист проєктів та їх індивідуальне оцінювання членами комісії, а також формування рейтингу конкурсних пропозицій, відповідно до якого згодом визначатимуться переможці.

До речі, одна учасниця засідання заявила про наявність у неї конфлікту інтересів щодо оцінювання поданих проєктів та вийшли зі складу конкурсної комісії, аби не порушувати вимоги антикорупційного законодавства, повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини