Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:24:17

Поліція регулярно і детально звітуватиме про хід розслідування смерті підлітка у Прилуках

02.11.2019   09:26Агенцiя

Першого листопада у Прилуках начальник Головного управління Національної поліції в Чернігівській області зустрівся з громадою, щоби ґрунтовно розказати про хід розслідування смерті підлітка на залізничних коліях.

29 жовтня Прилуки сколихнула звістка про смерть неповнолітнього. Щоби заслухати зібрані матеріали кримінального провадження та налагодити взаємодію громади з поліцією, до міста прибув головний поліцейський області Едуард Альохін.

Керівник поліції Чернігівщини у приміщенні Прилуцького міського відділу поліції у форматі відкритого діалогу спілкувався з місцевими активістами, які напередодні провели акцію з вимогою якнайшвидшого розслідування цієї резонансної події. На цій зустрічі отримали слово поліцейські зі складу слідчо-оперативної групи, яка виїздила на місце трагедії. Слідчий, оперативник карного розшуку і криміналіст детально розказали присутнім про зроблену роботу в рамках кримінального провадження.

Поліція домовилася з громадою про регулярні зустрічі, на яких слідчі звітуватимуть про свою роботу. На найближчу зустріч будуть запрошені також судмедексперти, адже сьогодні від громади пролунало чимало запитань у межах саме їхньої фахової компетенції.

Разом із тим кожного разу будуть запрошені представники місцевих та регіональних засобів масової інформації.

Слідчий у кримінальному провадженні докладно розказав про обставини виявлення тіла, збір доказів та хід розслідування. Він повідомив, що поки робити однозначні висновки зарано, адже тривають експертизи. Після результатів експертиз поліція та громада отримають відповіді на ключові запитання про обставини смерті підлітка.

Правоохоронці відкриті до співпраці і готові чути громаду та регулярно звітувати про зроблене. За домовленістю, у понеділок в такій зустрічі знову братиме участь керівник Головного управління Нацполіції в області.

«Поліція зацікавлена в тому, щоби розслідування було об'єктивним і максимально публічним, тож прошу громаду не нагнітати ситуацію навколо цієї трагедії», - сказав начальник ГУНП в Чернігівській області Едуард Альохін.

Правова кваліфікація, за якою було відкрито провадження — ч.3 ст.276 Кримінального кодексу України (порушення експлуатації залізничного транспорту, що спричинило загибель людей), є попередньою.

Якщо ви володієте будь-якою інформацією, яка допоможе слідству, поліція просить її надавати до Прилуцького відділу поліції або на лінію «102».

Нагадаємо:  розслідування обставин смерті хлопця перебуває на контролі голови Національної поліції України, воно буде публічним і об’єктивним, інформує Сектор комунікації поліції Чернігівської області.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини