Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:33:42

Прийнято Чернігівську міську Програму поліпшення гігієнічних умов у закладах освіти

31.10.2019   12:05Агенцiя

У Чернігові будуть реалізовувати Програму поліпшення гігієнічних умов у закладах освіти. За відповідний документ сьогодні, 31 жовтня, проголосували депутати Чернігівської міської ради.

За поясненнями Управління освіти міської ради, заходи Програми дадуть змогу підвищити комфортність перебування учнів та вихованців у закладах освіти, враховуючи умови для дітей з особливими освітніми потребами.

На сьогодні обладнання санвузлів, система водовідведення та водопостачання у частині шкіл та дитсадків мають критичний рівень фізичного та морального зносу. Це створює аварійні ситуації та призводить до нераціонального використання води.

Інший приклад: 68% шкільних санвузлів не облаштовані окремими кабінами з дверцятами, а така ситуація відволікає дитину від освітнього процесу, провокує різні захворювання, може формувати комплекси та психологічні розлади.

Деякі цифри. Всього у закладах загальної середньої освіти Чернігова облаштовані 327 санвузлів, у закладах дошкільної освіти – 628. Середній термін їх експлуатації складає 40 років. За цей час здійснювалися лише їх поточні ремонти, що передбачали оздоблювальні роботи та часткову заміну сантехнічного обладнання. Зазначене призвело до ситуації, коли 68% санвузлів закладів дошкільної освіти та 65% шкільних туалетів потребують капітального ремонту.

Програма поліпшення гігієнічних умов у закладах освіти розрахована на 2019-2023 роки. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, 50 млн грн. Протягом наступних чотирьох років на зазначені цілі спрямовуватимуть по 12,5 млн грн.

Програму прийняли у цілому, додали до виконавців програми Управління капітального будівництва міської ради, а також механізм погодження переліку об'єктів, які ремонтуватимуть, із профільною комісією міської ради, інформує прес-служба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.