Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:43:29

Про безпеку харчування в освітніх закладах – на всеукраїнському селекторі

26.10.2019   11:44Агенцiя

Під головуванням Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука 25 жовтня відбулася селекторна нарада з очільниками областей.

Чернігівщину представляли виконуюча обов’язки голови ОДА Наталія Романова, керівники профільних структурних підрозділів та служб. Тема розмови – безпечність харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти.

Облдержадміністрації отримали доручення від Прем’єр-міністра – упродовж двох тижнів напрацювати плани дієвого контролю за станом справ з дитячим харчуванням в освітніх закладах, розробити алгоритм дій для покращення умов та якості харчування дітей.

– Наша мета – зменшити кількість випадків харчових отруєнь дітей у навчальних закладах. Для цього нам треба зрозуміти реальний стан справ. Тож на місцях необхідно проаналізувати ситуацію та скласти конкретний план проведення заходів державного нагляду й контролю, – зазначив Олексій Гончарук. – Також маємо переглянути та удосконалити нормативну базу стосовно переліку харчових продуктів, рецептурних збірників для закладів освіти та санітарних правил.

Наступного тижня для представників освітніх закладів, які залучені до організації харчування дітей, а також працівників управлінь Держпродспоживслужби в Києві проведуть спеціальне навчання. Зокрема, своїм практичним досвідом впровадження регіональної цільової Програми «Дітям Прикарпаття – якісне харчування» поділяться фахівці з Івано-Франківської області. Цьогоріч вони розпочали впроваджувати програму, яка, у тому числі, включає перевірку продуктів харчування на всіх етапах та стану технологічного обладнання для приготування їжі. Один із заходів програми – паспортизація харчоблоків в усіх навчальних закладах.

Ще одна важлива проблема, озвучена на нараді, – фальсифікації традиційних продуктів, зокрема молочних та м’ясних. На цьому наголосила тимчасово виконуюча обов’язки голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко і повідомила, що наразі їх служба напрацьовує зміни до законодавства, аби попередити використання таких продуктів у дитячому харчуванні, повідомив Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини