Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:24:35

Визначено переможців змагань "Найсильніший пожежний-рятувальник Чернігівської області - 2019"

21.10.2019   07:50Агенцiя

На спортивно-оздоровчому комплексі обласного Управління ДСНС вперше пройшли змагання "Найсильніший пожежний-рятувальник Чернігівської області - 2019". Проводились вони за міжнародним форматом "Firefighter Combat Challenge".

Аби позмагатися за звання найкращого до обласного центру прибуло 6 команд у складі 30 співробітників підрозділів Оперативно-рятувальної служби.

Учасники, демонструючи свої професійні навички, мали пройти непрості випробовування.

Програма заходу видалася дуже насиченою.

Пожежний слалом (біг зиґзаґами з вантажем); переміщення по площині вантажу за допомогою рятувальної мотузки, “силовий тренажер”, де ударами кувалди необхідно перемістити балку вагою 72,5 кг на 1,5 метра; заливка мішені влучним “пострілом” з пожежного рукава.

На завершення проводилася “евакуація” потерпілого з умовно небезпечної для життя зони. У ролі постраждалого виступав спеціальний навчальний манекен, який потрібно було перенести на 30-метрову відстань до фінішу. Увесь цей комплекс учасники виконували в повному бойовому спорядженні, яке використовується під час ліквідації пожеж і надзвичайних подій.

У змаганнях визначено найкращих рятувальників в індивідуальних забігах та категорії "Тандем OPEN", а у командній естафеті першість вибороли надзвичайники 1-го Державного пожежно-рятувального загону м. Чернігів, другими були спортсмени 2-го Державного пожежно-рятувального загону м. Корюківка, третє місце у 3-го Державного пожежно-рятувального загону м. Прилуки.

За підсумками всіх видів, заслужену перемогу здобули вогнеборці 1-го Державного пожежно-рятувального загону м. Чернігів, друге місце у Аварійно-рятувального загону спецпризначення, а бронзовим призером стали рятувальники 3-го Державного пожежно-рятувального загону м. Прилуки.

Кращі спортсмени в індивідуальних та командних видах, а також переможці та призери змагань "Найсильніший пожежний-рятувальник Чернігівської області - 2019" відзначені кубками, медалями, грамотами та цінними подарунками.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини