Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 19:41:39

Про плату за навчання у закладах позашкільної мистецької освіти Чернігова: хто має право на пільги

16.10.2019   14:41Агенцiя

У Чернігові затвердили новий розмір плати за навчання у закладах позашкільної мистецької освіти, який діятиме з 1 січня 2020 року, повідомляє прес-служба Чернігівської міської ради.

Це питання розглядалося на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні, 16 жовтня. Також затверджене нове Положення про плату за навчання у цих закладах.

Як відомо, у Чернігові працює чотири заклади позашкільної мистецької освіти: музична школа № 1 ім.С.Вільконського, музична школа № 2 ім.Є.Богословського, міська школа мистецтв, дитяча художня школа.

Начальник управління культури та туризму міської ради Олександр Шевчук пояснив, що заняття для дітей тут проводяться комплексно, декілька днів на тиждень.  Встановлення нових розмірів батьківської плати визначалося на основі проведеного моніторингу плати за навчання у закладах позашкільної мистецької освіти по іншим містам України. Крім того, це дозволить покращити фінансовий стан навчальних закладів.

Відповідно до нового Положення розмір плати за навчання встановлюється на засадах диференційованого підходу залежно від престижності навчання за кожною групою музичних інструментів та за кожним напрямком навчання окремо, з урахуванням специфіки закладу.

Також встановлені пільги з плати за навчання окремим категоріям дітей.

Від сплати 100%-во звільняються:
    діти інвалідів війни І, ІІ та ІІІ груп, діти військовослужбовців чи працівників правоохоронних органів, які загинули при виконанні службових обов'язків або стали інвалідами І чи ІІ груп;
    діти з інвалідністю;
    діти-сироти;
    діти-вихованці дитячих будинків;
    діти, позбавлені батьківського піклування;
    діти з багатодітних сімей;
    діти з малозабезпечених сімей;
    діти загиблих або померлих учасників бойових дій ООС/АТО.

Звільняються від плати за навчання у розмірі 50%:
    діти батьків-постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС І та ІІ категорії;
    діти інвалідів І та ІІ групи загального захворювання;
    діти учасників бойових дій ООС/АТО.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини