Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 18:29:27

Прилуки відзначають День Українського козацтва

12.10.2019   11:49Агенцiя

11 жовтня напередодні Дня Українського козацтва та з нагоди 305-ї річниці побудови міської полкової скарбниці на площі Мономаха відбувся урочистий захід «Дух, сила і звитяга українського народу».

Зі святом усіх присутніх привітала заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяна Шкуренко, побажавши всім миру, благополуччя та достатку. Зазначила, що це свято об'єднує цілі століття, поєднує діяння як славних полководців минулого, так і сьогодення, тому закликала молоде покоління українців шанувати пам'ять предків та плекати традиції українського народу.

Зі словами привітань звернувся до присутніх учасник бойових дій в зоні АТО, представник громадської організації "Учасники АТО "ЩИТ" Олександр Єрьомін.

Відзначення Дня Українського козацтва є нагодою ще раз зазирнути до сторінок історії та згадати про звитягу предків, які славетними звершеннями здобували й відстоювали українську свободу і незалежність. На їхніх подвигах ми, українці, відроджуємо власну гідність і національну свідомість на справжніх патріотичних цінностях, які є основою нашої перемоги над будь-якими ворогами.

Присутні дізнались про історію виникнення козацтва, його звичаї та традиції, а також про доблесний шлях Прилуцького полку та його славетних ватажків.

З музичними привітаннями долучилися до свята й виконавці міського Будинку культури, подарувавши присутнім українську пісню, а силу козацького духу продемонстрували вихованці Прилуцького козацького куреня імені Івана Сірка.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.