Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:59:55

Закупівля спецтехніки, благоустрій територій та будівництво спортмайданчика: чим займаються у громадах Чернігівщини

05.10.2019   09:45Агенцiя

За матеріалами ОТГ та Офісу реформ при Чернігівському відділенні Асоціації міст України.

У Семенівській ОТГ будують перший мультифункціональний майданчик, де можна буде займатися чотирма видами спорту — волейболом, баскетболом, великим тенісом та бадмінтоном. Проєкт реалізують за кошти державного та місцевого бюджетів. Відповідні роботи тривають на території міського парку Семенівки.
 
За рахунок субвенції з держбюджету та співфінансування з міської скарбниці Корюківська громада придбала новий трактор для КП «Благоустрій», що обслуговуватиме дорожню інфраструктуру в зимовий період.
 
Новою спецтехнікою обзавелася і Остерcька ОТГ: тут також придбали новий трактор для потреб житлово-комунального господарства.
 
Благоустроєм територій активно займаються у Куликівській громаді. Нині за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища розчищають ставок площею майже два гектари в центрі села Орлівка. Загальна вартість проєкту — понад 1,4 мільйона гривень. Місцеві жителі планують облаштувати навколо ставка зону відпочинку.
 
Крім того, у Куликівській ОТГ ремонтують проїзну частину на одній із вулиць села Дроздівка. На роботи витратять майже 1,4 мільйона гривень.

Не забувають у громаді і про соціальні об’єкти. Так, наразі почали капітально ремонтувати будівлі Дрімайлівського та Жуківського ФАПів, Вересоцької сільської лікарської амбулаторії та лижної бази у Куликівці. Енергозберігаючі технології (заміна віконних прорізів) застосують у Кладьківському ФАПі.

Наближається до завершення будівництво амбулаторії в Іванівській ОТГ. Тут реалізують ще один проєкт — будівництво Центру надання адміністративних послуг. До слова, місцеві жителі хочуть, щоб у приміщенні ЦНАПу облаштували пост пожежної охорони та пункт поліцейського громади.

Будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини
Будівництво Центру надання адміністративних послуг
 
Триває будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини в Нехаївці Коропської ОТГ. Нині обладнують каналізацію, попереду — внутрішні та зовнішні роботи. Загальна вартість об’єкта — майже 5,7 мільйона гривень. Із них більше 569 тисяч — співфінансування із селищного бюджету.
 
Станом доріг переймаються у Сосницькій та Лосинівській громадах. На місцевих автошляхах проводять капітальні та ямкові ремонти.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини