Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:56:51

Підведення підсумків Днів Сталої Енергії в Ніжині

05.10.2019   09:28Агенцiя

В рамках Європейської ініціативи «Угода мерів» у Ніжині з 28 вересня по 4 жовтня проведено Дні Сталої Енергії, головною метою яких є популяризація ідей енергозбереження та енергоефективності.

Протягом тижня на різних локаціях міста відбувалися просвітницькі заходи, які організував сектор  інвестиційної діяльності та енергоефективності виконавчого комітету

Розпочались Дні популяризації енергозбереження 28 вересня з конкурсу-виставки еко-сумок, дитячих малюнків на тему енергозбереження та навколишнього середовища, виробів із вторинної сировини. Цьогоріч на виставці також були присутні представники банку, які працюють у державній програмі кредитування «Теплі кредити».

Потім, 01 жовтня на території Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя відбувся спортивно-розважальний захід «Еко-перегони» на самокатах. В змаганнях прийняли участь дітки 1-4 класів загальноосвітніх шкіл міста.

02 жовтня відбувся міжрегіональний форум енергоефективності та сталого розвитку на тему: "Підвищення енергоефективності будівель як необхідна умова сталого розвитку громад". В цей же день за участь Молодіжного центру відбулося ЕКО-сафарі, під час якого було зібрано та по сортировано 90 кг сміття.

Працівники Центральної бібліотечної системи провели вісім різноплавнових інформаційних заходів. Зокрема, проведено інтерактивну гру «SMART-ДІМ», тренінги, лекції, тощо.

А для переможців міських олімпіад відбулися пізнавальні екскурсії до Спеціалізованого авіаційного загону та до пункту сортування сміття міського полігону твердих побутових відходів.

В рамках проведених заходів намагались привернути увагу дітей до необхідності збереження природних ресурсів та енергії, які щодня використовуються.

Дні Сталої Енергії завершилися нагородженням активних учасників, які долучилися до проведення заходів і роблять вагомий вклад у впровадження енергозбереження.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко вручив Грамоти та Подяки міського голови Анатолія Лінник за активну участь у Днях Сталої енергії всім учасникам заходу та відмітив цінними подарунками переможців конкурсів.

За результатами конкурсу Еко-сумка 1 місце виборола ЗОШ №9, 2 місце отримала команда Будинку дітей та юнацтва, а ЗОШ №10 посіла 3 місце.

За результатами конкурсу дитячих малюнків на тему енергозбереження та навколишнього середовища  1 місце отримав дошкільний навчальний заклад №2, 2 – Будинок дітей та юнацтва, 3 місце посіли вихованці дошкільного навчального закладу №17.

За результатами конкурсу виробів із вторинної сировини 1 місце здобув дошкільний навчальний заклад №13, 2 місце- дошкільний навчальний заклад №2, 3 місце посів дитячий навчальний заклад №1.

Дні Сталої Енергії – це комплекс заходів, який дозволив звернути увагу мешканців міста на необхідність ощадливого ставлення до енергоресурсів та виховати свідомого споживача енергії.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини