Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 08:40:54

Новобасанська громада готується до публічного обговорення стратегії розвитку

03.10.2019   10:32Агенцiя

Днями відбулася виїзна консультація Володимира Бойка, радника з регіонального розвитку Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування Програми "U-LEAD з Європою", до Новобасанської громади.

Мета зустрічі - обговорення напрацьованого документу стратегії розвитку громади та вивчення механізмів контролю виконання стратегії.

"Проекти - це пазли, з яких складаються завдання, які потім мають складатися в цілі, а ті, у свою чергу, об'єднуються в стратегічне бачення. Якщо ця "піраміда" складається - ми маємо реалізацію стратегії", - пояснив експерт.

За словами Володимира Бойка, уточнення потребували, насамперед, індикатори виконання – тож під час зустрічі переглянули їх на предмет реалістичності.

"Передивилися картки технічних завдань, що включені до першого плану заході з реалізації – з огляду на черговість та обсяги задуманого (відповідно – ресурсне забезпечення). Серед них виділяється потреба створення культурно-мистецького центру громаду – у новому форматі, що значно б відрізнявся від сільського клубу (його, до речі, в адміністративному центрі нема), та початок робіт із реконструкції стадіону", - розповів експерт.

Серед проектів, які є складовими механізму досягнення поставлених завдань і цілей - ідеї, спрямовані на формування локальної ідентичності та розв`язання соціальних проблем. В сенсі розвитку економіки перспективним виглядає підготовка майданчиків для логістичного центру (громада розташована на відстані 50 хв. від Києва). Також – підтримка розвитку сфери сервісу, що спрямована на транзитних пасажирів. З огляду на роль донора бюджету плани громади виглядають цілком реалістично.

За словами Світлани Приходько, керуючої справами Новобасанської сільської ради, документ планують оперативно доопрацювати і вже наступного тижня винести на громадське обговорення, повідомив Чернігівський ЦРМС.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.