Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 17:26:28

У Чернігівський міськраді проаналізували потребу у дочасному включенні опалення для дитсадків та лікувальних закладів

27.09.2019   11:03Агенцiя

27 вересня питання підготовки до опалювального сезону та його старту обговорили у Чернігівській міській раді.

На засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів заступник міського голови Андрій Черненко, проаналізували потребу у запуску централізованого опалення для дитячих садків, пологового будинку, деяких лікарень.

За інформацією голови правління «Облтеплокомуненерго» Віктора Геращенка, підприємство має терміново сплатити кошти на рівні 100 млн грн «Нафтогазу» для того, щоб вийти на прийнятний рівень боргу та розрахунків. Загальний же борг – на рівні 250 млн грн, його причини– неплатежі населення, різниця у тарифах (приміром, після підвищення вартості газу минулого року підприємство ще 2 місяці працювало за старими тарифами, у результаті отримувало значні збитки).

Окремо включити опалення в дитсадках та школах, якщо буде зниження температури, для «Облтеплокомуненерго» дуже проблематично. Адже треба буде запускати всю систему опалення та «розігрівати» кілометрові тепломережі. Там, де це можливо і є технічна можливість (у тому числі по пологовому будинку), компанія готова спільно з ТЕЦ «Тех-Нова» включити опалення раніше, якщо будуть звернення від керівників закладів.

Наступний тиждень значного пониження температури у Чернігові не очікується. Втім погода буде дощовою, тому через вологість температура всередині будівель, очевидно, буде падати.

Як варіант, теплогенеруючі компанії пропонують на майбутнє поступово обладнати дитсадки кондиціонерами, які можуть працювати і на тепло. Тоді сезонні коливання (це стосується, в основному, вересня та травня) не спричинятимуть дискомфорту для дітей. Аргумент: під час дочасного запуску тепла в окремі будівлі, а не по всьому місту, компанії несуть колосальні збитки. Втім, за даними Управління освіти міської ради, це потребує заміни електромереж, а враховуючи і вартість кондиціонерів і їх монтаж, то це дуже значні кошти, повідомила прес-служба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини