Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:48:22

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

25.09.2019   09:11Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 24 вересня до 8:00 25 вересня 2019 року.

МНС

МНС

Протягом минулої доби зареєстровано 10 небезпечних подій, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду, 8 пожеж та 1 випадок виявлення і знищення боєприпасів часів Другої світової війни. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.


Дорожньо-транспортні пригоди – 1:

В м. Прилуки на перехресті вулиць Київської та Іванівської о 09 год. 27 хв. 24 вересня водій автомобіля "Ford Focus" здійснив наїзд на велосипедиста, який рухався у попутному напрямку і здійснював маневр повороту ліворуч. Внаслідок пригоди велосипедист отримав тілесні ушкодження, госпіталізації не потребує.


Пожежі – 8:

пожежі в житловому секторі – 2:
- в м. Прилуки в господарстві  по провулку Сосновому, 36 о 12 год. 25 хв.  24 вересня сталася пожежа у житловому будинку (10х10, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено телевізор, майно та пошкоджено стіну на площі 6 кв.м. Причина - коротке замикання електромережі телевізора;
- в м. Чернігові в під'їзді дев'ятиповерхового житлового будинку  по вул. І. Мазепи, 41 о 20 год. 40 хв. 24 вересня сталася пожежа електролічильника.  Причина - коротке замикання електромережі. Вогнем пошкоджено електролічильник та електромережу.

пожежі на об’єкті –1:
- в  м. Чернігові в дев'ятиповерховому житловому будинку у майстерні радіоприладів "Радіотехніка" ФОП "В.Демен" по вул. Київській, 2/1 о 22 год. 08 хв. 24 вересня сталася пожежа. Вогнем пошкоджено внутрішнє облицювання стін та стелі на площі 60 кв.м та майно. Причина та збитки встановлюються.

пожежі сухої трави  – 5:
- біля с. Вікторівка Чернігівського району на відкритій території о 08 год. 15 хв. 24 вересня сталася пожежа сухої трави на площі 9 га;
-  біля с. Поліське Козелецького  району на відкритій території о 12 год. 37 хв. 24 вересня сталася пожежа сухої трави на площі 5 га;
- біля с. Буди Чернігівського  району на відкритій території о 14 год. 39 хв. 24 вересня сталася пожежа сухої трави на 9 га;
- біля с. Оленівка  Борзнянського району на відкритій території урочища "Гали" о 15 год. 35 хв. 24 вересня сталася пожежа сухої трави та очерету  на площі 15 га;
- біля с. Стодоли Ніжинського району на відкритій території о 18 год.  10 хв. 24 вересня сталася пожежа сухої трави на 10 га.
Причина пожеж - необережне поводження з вогнем невстановлених осіб.

Доповнення до інформації про пожежі на торфовищах:
- біля с. Ковпита Чернігівського району за добу ліквідовано осередки займання торфу на площі 0,8 га (залишилось - 1,2 га). Гасіння триває;
- біля с. Лебедівка Козелецького району за добу ліквідовано осередки займання торфу на площі 0,4 га (залишилось - 0,85 га). Гасіння триває;
- біля с. Заріччя Сновського району за добу ліквідовано осередки займання торфу на площі 2,5 га (залишилось - 4 га). Гасіння триває.


Виявлення та знищення боєприпасів часів Другої світової війни – 1:

Групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області о 16 год. 30 хв. 24 вересня знищено 3 артилерійські снаряди калібру 76 мм часів Другої світової війни, що були виявлені о 09 годині цього ж дня у лісовому масиві  біля м. Корюківка.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  9-12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин – 10 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 11 мкр/год, Семенівка – 10 мкр/год., Сновськ – 9 мкр/год.


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години  24 вересня до 20 години 25 вересня очікується мінлива хмарність, без  опадів. Вітер південно-східний 5-10 м/с. Температура по області вночі 0-5º тепла, на поверхні ґрунту та місцями у повітрі заморозки 0-3º, вдень 12-17º  тепла.     
По м. Чернігову мінлива хмарність, без опадів. Вітер північно-східний  5-10 м/с. Температура: вночі заморозок 0-3º,  вдень 14-16º тепла.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.