Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:01:34

Виконком Чернігівської міськради затвердив розмір збитків, які завдали землекористувачі: тепер їх можна стягнути до бюджету

23.09.2019   10:58Агенцiя

Виконавчий комітет затвердив акти із сумами збитків, які завдали міському бюджету землекористувачі. Йдеться про тих фізичних чи юридичних осіб, які користуються земельними ділянками і не мають відповідних договорів оренди. А значить нічого не сплачують до бюджету.

Спершу кожен такий випадок розглядає і аналізує Комісія з визначення розмірів збитків, заподіяних порушниками земельного законодавства власникам землі та землекористувачам.

Засідання Комісії, на яких розглянуто питання щодо визначення та затвердження сум збитків при використанні земельних ділянок з порушенням законодавства, відбулись у міській раді 4 та 11 вересня. Вони анонсувались на сайті міської раді, а також через газету «7 дней».

Всього виконком затвердив збитків на суму 46,3 млн грн. Після цього можна вчиняти необхідні дії для стягнення збитків до міського бюджету, приміром подавати до суду.

За словами начальника Управління земельних ресурсів Чернігівської міської ради Василя Дмитренка, такий механізм також стимулює добровільно сплачувати суми збитків. Приміром, у 2018 році сума коштів, які після розгляду Комісією боржники сплатили добровільно, становила 10,5 млн грн.

Міський голова Владислав Атрошенко подякував Управлінню земельних ресурсів за роботу у цьому напрямку. Адже вона дозволяє суттєво поповнювати міський бюджет.

Довідково. У 2014 році міський бюджет отримав у якості плати за землю 79,1 млн грн, у 2018 році – 186,2 млн грн, цього року надходження очікуються на рівні 195,5 млн грн.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини