Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:24:56

В Чернігові вшанували пам'ять визволителів

21.09.2019   17:04Агенцiя

21 вересня, в день міста та визволення обласного центру від нацистських загарбників, в Чернігові віддали данину шани і поваги до мужності та героїзму учасників Другої світової війни, а також їх дітей та онуків, які віддали своє життя за Вітчизну під час Революції Гідності та бойових дій на сході України.

В пам'ятній церемонії, що відбулася на Красній площі та у сквері імені Миколи Попудренка, взяли участь голова обласної ради Ігор Вдовенко, в. о. голови обласної держадміністрації Наталія Романова, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, народні депутати України Антон Поляков та Олег Семінський, військовослужбовці, представники органів державної влади, місцевого самоврядування, міської та обласної організацій ветеранів, установ та підприємств, громадських організацій та гостей міста.

Перед присутніми виступив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, який у своїй промові згадав, якою дорогою ціною наші воїни відвойовували рідну батьківську землю від нацистів у роки Другої світової війни, а нині наші сучасники віддають свої життя за волю і свободу свого народу на сході України.

Було наголошено, що час не стоїть на місці: змінюються покоління, але незмінною та особливою категорією в усі часи є і будуть захисники та визволителі свого народу. А пам'ять народна – незрима нитка, яка поєднує в одне ціле роки та покоління.

Учасники заходів вшанували світлу пам'ять захисників, які віддали власне життя у боротьбі за мир і свободу України, хвилиною мовчання та військовим салютом, а також покладанням квітів до Братської могили та до меморіальних стел загиблим учасникам в зоні АТО/ООС і Героям Небесної Сотні.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини