Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 17:54:02

За сім днів зафіксовано 14 порушень, - рибоохоронний патруль Чернігівщини

20.09.2019   16:13Агенцiя

У період з 12 по 19 вересня Чернігівський рибоохоронний патруль задокументував 14 порушень природоохоронного законодавства, в тому числі одне з ознаками кримінального правопорушення.

Так, складено сім протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову) та сім - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства).

Всього у порушників вилучено 21 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 10 од. заборонених знарядь лову. Збитки, завдані рибному господарству, склали 10 812 грн.

Для прикладу, 13 вересня на р. Десна, поблизу с. Самійлівка Козелецького району державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля викрито жителя с. Вовчок. Громадянин за допомогою сітки незаконно виловив 4 кг риби: лящ -  4 екз. та по 1 екз. карася сріблястого, синця, окуня, плітки та лина. Збитки склали 1 003 грн.

16 вересня під час проведення рибоохоронного рейду водоймами Новгород – Сіверського району державні інспектори патруля виявили місцевого мешканця із забороненими знаряддями лову – сіткою «павук», розміром 1,6  Х 1,6 м з вічком 20 мм. Правопорушник в протизаконний спосіб виловив рибу в кількості: плітка 12 -  екз., плоскирка -  3 екз. та окунь – 2 екз. Завдано збитків у розмірі 1 156 грн.

Нагадаємо, що відповідно до п. 4.7 Правил любительського і спортивного рибальства рибалки можуть використовувати сітку «павук» для відлову живця. При цьому розмір сітки повинен бути 1х1 м з вічком сіткового полотна не більше 10 мм.

На всіх грубих правопорушників складені протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, які будуть направлені до районних судів області для притягнення винних осіб до відповідальності. Незаконно добута риба та заборонені знаряддя лову вилучено.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.