Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 15:53:03

У Чернігові урочисто відкрили новий сквер на вулиці Рокоссовського

18.09.2019   09:44Агенцiя

Вже доброю традицією в Чернігові стає до Дня міста відкривати оновлені місця для відпочинку містян. Такі проекти покликані не тільки покращити зовнішній вигляд міста, а й підняти на новий рівень життя нашої громади.

Хоч і невеличкий, але симпатичний і затишний новий сквер на Рокоссовського вже припав до душі мешканцям мікрорайону, які там гуляють, сідають перепочити або просто проходять його доріжками.

Вже деякий час цей сквер виглядав готовим, але насправді в ньому ще виконувались окремі роботи – зокрема, висаджувалися деревця. Але до 17 вересня всі роботи завершили і скверик офіційно відкрили.

На скромні урочистості завітав чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, який привітав жителів мікрорайону з хорошою подією і розповів про те, які об’єкти ще робитимуться в місті в найближчі роки.

Але спочатку він пояснив свою позицію в тому, навіщо взагалі влаштовуються такі урочисті відкриття таких невеличких об’єктів. На думку міського голови, вони потрібні щоби дати людям позитив. Адже скрізь суцільний негатив: не тільки війна, а й телебачення постійно показує аварії та інші жахи по всіх каналах. А в громаді міста на протиставлення цьому треба показувати людям, що є й інші новини, що в місті ще дивляться вперед і роблять кроки до кращого.

- Це одна мета. А інша - мудрі книжки пишуть, що якщо щось хороше зроблено, то обов’язково треба цьому порадіти і подякувати Богові. А не так як ми іноді: мріяв усе життя про щось, воно збулось – а ти й не бачиш, далі пішов і щось хочеш наступне», - сказав він.

Владислав Атрошенко наголосив на тому, що його мрія і мета – зробити Європу в Чернігові. Так, зараз ситуація в Україні дуже складна – в політиці, в економіці. Але якщо сидіти склавши руки й нічого не робити – нічого кращого й не буде.

- Наступним буде готовий показовий скверик на вулиці Кирпоноса. Ідея така, що там напружений рух, ринок, всі заклопотані – але з лавини життєвої суєти крок ступив – і ти вже можеш побути в іншому просторі. У мене на меті зробити такі куточки для перепочинку в кожному мікрорайоні. В принципі, проблема тільки в грошах: ми у місті робимо лиш десяту частину від того що хотілось би через нестачу коштів, - зауважив міський голова.

Він пояснив, що пріоритетом є такі об’єкти, як проблемні дитячі садочки і школи. Зокрема, аварійна будівля 23-ї школи, яку треба зносити і відбудовувати наново. Там буде зводитися школа-садок. Така сама ситуація з садочком №5 на Шерстянці, який руйнується, бо збудований навіть без фундаменту, просто на землі. І підлога в кімнатах, де перебувають діти, постійно просідає та гниє – постійно піднімають ці дошки, підсипають землю і настилають нові. Це завдання найближчих років.

Дещо з таких великих проектів зробити вже вдалося: уперше за останніх 25 років у Чернігові збудували новий дитячий садочок. Він на Масанах, де зараз багато дітей, і в дошкільних закладах є найбільша потреба. Садочок збудований за сучасними технологіями, утеплений, гарний, все зроблене з душею. Залишається робити все для того, щоб таких об’єктів у місті ставало дедалі більше.

Жительки прилеглого мікрорайону, які на відкритті скверу теж взяли слово, подякували міському голові за те, що Чернігів стає гарнішим. Вітали перетворення на краще і ті містяни, які спілкувалися з мером після закінчення урочистостей, повідомила пресслужба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.