Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 01:43:18

Міська влада для бізнесу: не заважаємо і мінімум податків

02.09.2019   11:33Агенцiя

У неділю, 1 вересня, у Чернігові вітали та дякували тим, завдяки кому працює економіка та наповнюються місцеві бюджети – підприємцям. Вже третій «Бізнес-фест» традиційно провели до щорічного Дня підприємця.

Спершу учасники святкувань урочистою ходою пройшли від Центрального парку культури і відпочинку до Алеї Героїв у центрі міста. Тут до підприємців звернулись керівники області та міста.

- Як міський голова вважаю кожного з вас, як людей, які створюють робочі місця і платять податки, справжніми патріотами України. Адже це найголовніший внесок у наше майбутнє. Абсолютно неспівставними є речі, коли бійці віддають життя за незалежність України, а у той же час несплата податків забирає у країни завтрашній день, - звернувся міський голова Владислав Атрошенко до підприємців Чернігова. - Вважаю, що ваша робота так само, як і подвиг бійців на Сході – це той подвиг, який так необхідний нашій країні. Закликаю всіх повірить у себе і створювати тут Європу. Не їхати світ за очі, шукаючи Європу в інших країнах, а виховувати наших дітей, студентів, щоб вони створювали сім’ї та жили тут. Дуже прикро, якщо наші діти знайдуть своє майбутнє в інших країнах, а тут своє майбутнє знайдуть громадяни інших країн.

Міський голова побажав підприємцям ті успіхів, зазначивши: міська влада не тільки не заважає розвиткові бізнесу, а й навпаки мінімізує податки та збори, запроваджує додаткові стимули.

Приміром, у Чернігові запроваджено нульовий розмір пайової участі замовників у розвитку інфраструктури міста для будівель промислового призначення, ставка єдиного податку для фізичних осіб-підприємців ІІ групи знижена до 18 %. А ще підприємствам міста відшкодовується витрати за участь у виставково-ярмаркових заходах за кордоном.

З нагоди Дня підприємця Почесною грамотою Чернігівської міської ради та виконавчого комітету нагороджено колектив ТК-Стиль» ТОВ «Текстиль-Контакт», директор – Титова-Толстик Світлана Ігорівна.

Подяку Чернігівського міського голови оголошено:
    Жданову Ігорю Сергійовичу, фізичній особі-підприємцю, надання послуг населенню з пошиття одягу;
    Новосьоловій Ксенії Ігорівні, фізичній особі-підприємцю, власниці і керівниці студії епіляції, учбового центру епіляції та естетики тіла «Ксенії Новосьолової»;
    Парістому Володимиру Анатолійовичу, фізичній особі-підприємцю, виробництво меблів;
    Сахно Юлії Володимирівні, фізичній особі-підприємцю, керівнику Чернігівської карамельної майстерні «Веселі Карамелі»;
    Ярмоленку Володимиру Івановичу, директору ВП «Виробниче об’єднання ТК-Чернігів» ТОВ «Текстиль-Контакт», виробництво, обробка та фарбування бавовняних та інших тканин.

У рамках цьогорічного «Бізнес-фесту» працювала виставка-ярмарок товарів місцевих виробників, сервіс «ВІКНО ДОПОМОГИ» з підтримкою з актуальних питань від коучів. А ще фуд-зона та різноманітні розважальні програми.

Подробиці святкової ходи бізнесу, виставки продукції та сервісів – у відео телеканалу «Новий Чернігів»

За даними Управління економічного розвитку міської ради, у Чернігові працює 2907 малих та середніх підприємств, 15853 фізичні особи-підприємці.

За І півріччя 2019 року малий та середній бізнес сплатив у місцевий бюджет Чернігові 426,4 млн грн податків, повідомляє прес-служба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.