Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:50:31

Cільраду зобов’язано визначити перелік об’єктів, на яких злісні неплатники аліментів на утримання дітей, відбуватимуть суспільно корисні роботи

02.09.2019   08:10Агенцiя

Чернігівським окружним адміністративним судом 22.08.2019 підтверджено обґрунтованість позиції прокурора та визнано протиправною бездіяльність одного з органів місцевого самоврядування при зволіканні у виконанні обов’язку щодо визначення місця та виду робіт, які мають виконувати особи, притягнуті до адміністративної відповідальності.

Так, внесеними до чинного законодавства змінами посилено відповідальність злісних неплатників аліментів та запроваджений такий вид адміністративного стягнення, як суспільно корисні роботи.

За виконання суспільно корисних робіт порушнику нараховується плата, яка в подальшому перераховується на відповідний рахунок органу державної виконавчої служби задля погашення заборгованості по аліментах.

За результатами вивчення витребуваної інформації Менською місцевою прокуратурою встановлено, що внаслідок недотримання Порядку виконання стягнення у вигляді суспільно корисних робіт, винні особи фактично уникали відповідальності через відсутність об’єктів, на яких мали б працювати.

За позовом прокурора судом досліджено причини зволікання в ухваленні рішення органом місцевого самоврядування та визнано таку бездіяльність протиправною, інформує прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини