Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:18:42

У Парафіївській громаді пройшов велопробіг "Жінки проти насильства"

31.08.2019   13:20Агенцiя

У Парафіївській ОТГ Ічнянського району Чернігівщини пройшов велопробіг "Жінки проти насильства". Акцію провели активні мешканки громади, які не з чуток знайомі з проблемою насильства в сім’ї.

Про це повідомила ініціатор акції, директор Парафіївської селищної публічної бібліотеки Олена Карпенко.
"На сьогодні небайдужих до проблеми насильства в сім’ї у нас назбиралося 12 осіб. Хоча в день пробігу до мене дзвонило чимало знайомих, готових наступного разу приєднатися. Справа в тому, що тема насильства у родині близька багатьом людям, і мені особисто теж - я проходила через це у невдалому шлюбі. Коли ж я стала працювати в бібліотеці, частіше спілкуватися з людьми, зрозуміла, що з цією проблемою стикається все більше дівчат і молодих жінок. Чи то ми в такому суспільстві живемо, чи самі докотилися, не знаю. Психологи навчальних закладів розповідають, що малі діти зараз часто дуже залякані - бояться порушити дисципліну чи сказати зайве слово, а це означає, що вони потерпають у родині. З метою привернути увагу до проблеми ми й провели такий велопробіг", - пояснила Карпенко.

За її словами, участь у заході взяли представниці місцевої інтелігенції, зокрема, працівники селищної ради, дитсадка, соціального центру, бібліотеки, медичного закладу та жінка-поліцейський.

Стартував велопробіг від Парафіївської селищної ради, а кінцевою точкою став палац Національного історико-культурного заповідника "Качанівка". Там біля ставка жінки сіли за стіл і поговорили про насильство та його причини.

"Кожна з учасниць пробігу висловила свою думку, бо знає про насильство не з чуток: у когось в родині щодо дітей така проблема, хтось бачить це у сусідів чи співробітників, хтось сам через це пройшов. Ми провели невеличке анонімне анкетування про причини виникнення насильства, розбиралися, в чому винні ми самі, а в чому - суспільство", - поінформувала співрозмовниця.

За словами Карпенко, у Парафіївській громаді готові й далі привертати увагу жителів до актуальних соціальних проблем. І тому на осінь запланували ще один велопробіг. Його присвятять темі торгівлі людьми і, передусім, жінками, й запросять до участі чоловіків.

Подію в Парафіївській ОТГ прокоментувала радниця з питань комунікацій Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування Програми "U-LEAD з Європою Оксана Стельмах.
"Велопробіг - це позитивний приклад гуртування та об’єднання людей у громаді. Акція на підтримку руху проти насильства в сім’ях відбувалась за ініціативою звичайних мешканок Парафіївської ОТГ, а не за наказом представників влади або чиїмось розпорядженням. Це говорить про те, що жителі стають громадянами. Їм не байдуже. Вони знають свої права, готові їх відстоювати і брати на себе відповідальність. У громадах Чернігівщини все більше з’являється активних громадян, які замість критики долучаються до розбудови територій, організації просвітницьких, культурних, екологічних та інших заходів, беруть участь у конкурсах проєктів громадського бюджету. І як результат - змінюють сьогодення", - сказала радниця ЦРМС.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини