Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 00:35:25

Депутати Чернігівської міськради затвердили зміни до Програми підтримки учасників АТО/ООС та членів їх сімей

30.08.2019   11:37Агенцiя

У Чернігові члени сімей загиблого або померлого учасника бойових дій в зоні АТО/ООС отримують разову компенсацію за виготовлення та встановлення надмогильної споруди.

29 серпня рішенням 44-ї сесії Чернігівської міської ради 7-го скликання до міської програми затверджені зміни. Згідно з ними тепер така компенсація виплачуватиметься при похованні загиблого чернігівця не лише на міському кладовищі "Яцево", а й на інших міських і приміських кладовищах.

Компенсація витрат за виготовлення та встановлення надмогильної споруди - 20 тис. гривень. До прикладу, згідно з рішенням виконкому від 14 серпня № 316 така компенсація за рахунок коштів міського бюджету буде виплачена 8 родинам загиблих учасників АТО/ООС.

Загалом Програма підтримки учасників АТО/ООС та членів їх сімей – мешканців м. Чернігова – це комплекс заходів, що здійснюються на місцевому рівні з метою фінансової, соціальної, юридичної та психологічної підтримки учасників бойових дій, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

У рамках Програми передбачається:
    надання допомоги особам з числа рядового і начальницького складу, співробітникам Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які брали участь в АТО/ООС та членам їх сімей;
    забезпечення фінансової, юридичної, медичної, психологічної та соціальної підтримки учасникам АТО/ООС, членам їх сімей та  членам родин загиблих (померлих) учасників АТО/ООС (у тому числі надання матеріальної допомоги та пільг), інформує прес-служба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.