Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 21:02:14

Валерій Сарана, Олена Костевич та Володимир Коваленко - Почесні громадяни міста Чернігова. Рішення сесії

29.08.2019   16:30Агенцiя

Рішенням 44-ї сесії Чернігівської міської ради 7-го скликання 29 серпня присвоєні чергові звання "Почесний громадянин міста Чернігова". Тепер у Чернігові 23 Почесних громадян.

- У 1991 році саме у цей день 29 серпня міська рада прийняла рішення про встановлення національного прапору у залі міської ради та перед входом. Для прийняття цього рішення багато зусиль доклав і Валерій Сарана як голова крайової організації РУХу, - нагадав Владислав Атрошенко депутатам перед голосуванням.

Відтак, звання "Почесний громадянин міста Чернігова" (посмертно) присвоєно Валерію Сарані за видатні заслуги у галузі культури, укріплення демократії та захисту прав людини і громадянина. Валерій Сарана був першим головою чернігівського РУХу. Багатотисячні мітинги Руху, які часто вів Валерій Сарана, розбудили Чернігів до нового життя.

Також за видатні заслуги у галузі спорту та сприяння просуванню позитивного іміджу міста Чернігова в Україні та за кордоном звання "Почесний громадянин міста Чернігова" присвоєне Олені Костевич - спортсменці штатної збірної команди України з кульової стрільби, Олімпійській Чемпіонці 2004 року, дворазовій бронзовій призерці ХХ Олімпійських ігор 2012 року, багаторазовій чемпіонці та призерці чемпіонатів світу та Європи, "Заслуженому майстру спорту України".

За видатні заслуги у галузі науки і освіти та сприяння просуванню позитивного іміджу міста Чернігова в Україні та за кордоном звання "Почесний громадянин міста Чернігова" (посмертно) присвоєно Володимиру Коваленку, кандидату історичних наук, археологу, "Заслуженому працівнику народної освіти України".

Нагадаємо, що звання "Почесний громадянин міста Чернігова" є найвищою відзнакою територіальної громади міста Чернігова, присвоюється громадянам України та інших держав, які своєю професійною та громадською діяльністю зробили вагомий внесок у розвиток міста, що сприяло піднесенню його авторитету як на державному, так і на міжнародному рівні. Право присвоєння звання "Почесний громадянин міста Чернігова" належить виключно міській раді, інформує прес-служба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини