Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 14:53:24

Радники Чернігівського ЦРМС допомагають розширювати межі Ніжинської громади

19.08.2019   08:39Агенцiя

Днями відбулася робоча зустріч Людмили Чабак, радниці з питань децентралізації Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування Програми "U-LEAD з Європою", з представниками Липоворізької сільської ради.

Під час зустрічі мова йшла про процедуру приєднання населених пунктів, що входять до Липоворізької сільської ради до Ніжинської міської об'єднаної територіальної громади (з центром в місті обласного значення). До речі, відстань від Липового рогу до Ніжина 10 км, тож мешканці села часто бувають у місті.

Людмила Чабак надала роз'яснення щодо переваг, які отримають жителі сільської території приєднавшись до вже існуючої громади. Також вона наголосила на тому, що в складі громади простіше розв'язувати проблеми, з якими не можуть впоратися самостійно сільські ради, що у фінансовому плані вони також не втратять, а послуги населення буде отримувати  якісніші.

Нагадаємо, Ніжинська ОТГ була створена наприкінці 2018 року, коли до міста обласного значення Ніжин приєдналася Кунашівська сільська рада. За півроку тут почали реалізовувати проекти з відновлення освітлення, ремонту доріг, розробки транспортного забезпечення. Як зазначав Анатолій Линник, Ніжинський міський голова, міська рада з відповідальністю ставиться до своїх зобов'язань стосовно жителів сільських територій, в ході процесу приєднання вони домовилися, що ні в якому разі не погіршать становище.

"У жителів Липоворізької сільської ради є гарний приклад для наслідування - приєднана Кунашівська сільська рада. Чи захочуть вони перейняти чужий позитивний досвід, побачимо", - зазначила Людмила Чабак.

Довідка. Село Липів Ріг Ніжинського району Чернігівщини відоме тим, що в ньому народилася наречена Тараса Шевченка Ликера Полусмак і досі зберігся майже 500-річний дуб, під яким сиділа ця знаменита пара.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.