Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 07:44:03

Відбулося чергове засідання Громадської ради

16.08.2019   12:15Агенцiя

13 серпня у сесійній залі міської ради відбулося п’яте засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради.

Першим питанням на черговому засіданні ГР заслухали інформацію про роботу Прилуцького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області, з якої проінформував начальник сектору превенції Прилуцького відділу поліції Олександр Карпенко.

З другого питання - «Порядок продажу земельних ділянок комунальної власності або прав на них на конкурентних засадах (земельних торгах) у місті Прилуки» - членів Громадської ради проінформувала начальник відділу комунальної власності міської ради Олена Яценко.

Посадовець акцентувала, що рішенням Прилуцької міської ради (91 сесія 6 скликання) від 30.07.2015 № 14 було затверджено Порядок відчуження земельних ділянок із земель комунальної власності територіальної громади м. Прилуки або прав на них на конкурентних засадах. Починаючи з 18.02.2016 до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах (земельних торгах)» внесено значну кількість змін, у наслідок чого, норми даного положення втратили свою актуальність.

Міська рада готова до проведення земельних торгів у Прилуках - це свідчить у першу чергу про відкриту і прозору діяльності місцевої влади, що завжди позитивно сприймається потенційними інвесторами і значно підвищує рейтинг інвестиційної привабливості регіону.

Новий порядок забезпечить:
- законність земельних відносин у м. Прилуки, зокрема в частині продажу земельних ділянок комунальної власності на земельних торгах;
- ефективне використання земельних ресурсів територіальної громади. Продаж ділянок на аукціоні є способом планування забудови території населеного пункту, адже ділянки продаються з певним цільовим призначенням, тобто місто здійснює реалізацію генерального плану та отримує додаткові кошти;
- підвищення прозорості дій органів місцевого самоврядування шляхом встановлення чітких умов проведення аукціонів;
- сприяння підприємницькій та інвестиційній діяльності в місті;
- збільшення надходжень до міського бюджету від продажу земельних ділянок комунальної власності та прав на них та земельного податку.

Відповідно до вимог чинного законодавства для розвитку нашого міста члени Громадської ради обговорили й ухвалили проект регуляторного акту про Порядок продажу земельних ділянок комунальної власності або прав на них на конкурентних засадах (земельних торгах) у місті Прилуки, який на сьогодні проходить процедуру оприлюднення та рекомендували міській раді затвердити новий розроблений Порядок.

У ході засідання було розглянуто три подання «Про нагородження відзнакою міського голови м. Прилуки «За заслуги» голів громадських організацій «УЧАСНИКИ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ «ЩИТ» Павла Красноока, «Об’єднання ветеранів та працівників силових структур України» Валерія Сагайдака та «ПАТРІОТ ПРИЛУКИ» Олександра Дуденка.

Члени Громадської ради підтримали кандидатури представлені громадськими організаціями та рекомендували міському голові до Дня 28-ї річниці незалежності України нагородити відзнакою міського голови м.Прилуки «За заслуги» Людмилу Бойко, Юрія Лісняка та посмертно Олександра Конаха, а нагороду вручити матері померлого - Конах Олені Володимирівні. повідомляє Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Прилуцької міської ради.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини