Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:05:46

Чернігівщина готується до відзначення Дня Державного Прапора України та 28-ї річниці незалежності України

15.08.2019   16:34Агенцiя

Уже за тиждень наша країна відзначатиме 28‑му річницю незалежності. Деталі запланованих на Чернігівщині тематичних заходів обговорили 14 серпня на засіданні оргкомітету з підготовки свята.

Учасники оргкомітету обговорили порядок та строки проведення, формат урочистостей і визначили відповідальних виконавців. Визначено, що основні заходи з нагоди Дня Державного Прапора та 28-ї річниці Незалежності України пройдуть 23 та 24 серпня.

Планується, що 23 серпня на території Чернігівського національного технологічного університету відбудеться церемонія підняття Державного Прапора України, вручення державних нагород та обласних відзнак, а у рамках акції «Я – громадянин України» паспорти отримають молоді громадяни України.

24 серпня в День Незалежності України представники влади, громадськості пройдуть вулицями обласного центру урочистою ходою, покладуть квіти до меморіальної стели загиблим учасникам АТО/ООС та Героям Небесної Сотні, пам'ятного знаку «Борцям за волю та незалежність України», пам'ятника Тарасу Шевченку.

До речі, 23 серпня у Седневі Чернігівського району відбудеться відкриття меморіальної дошки на честь громадсько-політичного та культурного діяча, одного із авторів Акта проголошення незалежності України Левка Лук’яненка. Таку ж меморіальну дошку планують відкрити і в Чернігові до Дня міста.

Біля Катерининської церкви відбудеться Молебень за Україну. Цього ж дня о 9.30 чернігівці долучаться до загальнонаціональної хвилини мовчання за загиблими під час Революції Гідності та у зоні проведення АТО/ООС.

Передбачається, що завершиться відзначення головного державного свята України на одній із найбільших та найвідоміших зелених зон відпочинку Чернігова – Алеї Героїв фестивалем національних культур «Поліське коло» та концертом творчих колективів Чернігівщини.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини