Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:13:50

Про полювання поблизу державного кордону

02.08.2019   08:18Агенцiя

3 серпня о 16.00 на Чернігівщині розпочинається сезон полювання на пернату дичину. Велика кількість мисливців вже зібралися на полювання, але при цьому їм необхідно пам’ятати, що полювання у прикордонній смузі здійснюється з обов’язковим інформуванням розпорядником полювання або особисто мисливцем органів або підрозділів Державної прикордонної служби, а саме із зазначенням початку і строку полювання, прізвища, імені та по батькові осіб, що його провадитимуть.

Інформування здійснюється письмово не пізніше ніж за 24 години до початку полювання, зокрема за допомогою факсимільного зв’язку або електронної пошти. Контактна інформація розміщується Держприкордонслужбою на інформаційних стендах, офіційному веб-сайті, а також в засобах масової інформації.

У смузі місцевості між лінією державного кордону та лінією прикордонних інженерних споруд полювання забороняється.
Крім того, у відповідності до наказу Чернігівського прикордонного загону від 17.04.19 р. №515-АГ, з метою посилення контролю за дотриманням прикордонного режиму, запобігання правопорушенням в межах прикордонної смуги і контрольованих прикордонних районів та для захисту національної безпеки на державному кордоні України діють додаткові тимчасові обмеження на в’їзд і проведення робіт в межах Новгород-Сіверського, Семенівського, Корюківського, Сновського, Городнянського, Ріпкинського та Чернігівського контрольованих прикордонних районів.

Зокрема ними передбачено заборону:
перебування осіб з 22.00 до 06.00 в смузі місцевості від прикордонних знаків (інформаційно-попереджувальних знаків) в глибину прикордонної смуги на відстань до 100 метрів (крім осіб, які займаються сільськогосподарською діяльністю на власних земельних ділянках (паях), які знаходяться в цій смузі з обов’язковим інформуванням підрозділу охорони державного кордону, у зоні відповідальності якого будуть проводитись такі роботи);
перебування та проведення громадянами України та іншими особами будь-якої діяльності в профілактичній смузі, без завчасного, не пізніше ніж за 12 годин до початку їх в’їзду (входу, перебування) та проведення діяльності, інформування підрозділу охорони державного кордону, у зоні відповідальності якого розташована ця смуга;
полювання в межах профілактичної смуги вздовж лінії державного кордону;
(Примітка. Профілактична смуга вздовж державного кордону визначена Розпорядженням Чернігівської облдержадміністрації від 30.09.2016 року №590 «Про додаткові заходи щодо забезпечення додержання прикордонного режиму в прикордонній смузі та контрольованих прикордонних районах Чернігівської області» і складає: на річковій ділянці – 100 м від зрізу води вглиб території України; на сухопутній ділянці – 50 м від лінії державного кордону вглиб території України)
здійснення рибальства в темний час доби на берегах річок Дніпро та Сож, які проходять вздовж головного фарватеру, а також р. Десна, Судость без інформування підрозділу охорони державного кордону в межах відповідальності якого проводиться рибальство.

Слід також нагадати, що ширину прикордонної смуги в межах Чернігівської області вздовж державного кордону на його сухопутних ділянках і вздовж берегів прикордонних річок, озер та інших водойм у межах прилеглих до кордону територій, де запроваджуються прикордонний режим, визначено розпорядженням Чернігівської обласної адміністрації від 22.05.2018 року №283 «Про визначення ширини прикордонної смуги в Чернігівській області» і вона складає 10 км від лінії державного кордону в тил території України, але не менше від ширини смуги місцевості, що знаходиться в межах від лінії державного кордону до лінії прикордонних інженерних споруджень, повідомляє прес-служба прикордонного загону.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини