Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 14:30:19

Поліція Чернігівщини поділилася досвідом створення системи відеоспостереження

02.08.2019   07:59Агенцiя

Переймати досвід створення «Мережі безпеки» до Головного управління Національної поліції в Чернігівській області завітали колеги зі столиці, а також з Житомирщини, Полтавщини, Сумської та Київської областей.

Серед них були помічник Голови Департаменту забезпечення діяльності Голови Нацполіції Олег Грозь, заступник начальника управління – начальник відділу Департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Нацполіції Дмитро Сірак і головний спеціаліст Департаменту зв’язку та телекомунікацій Андрій Міщихін.

Начальник Управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування в Чернігівській області Анатолій Будьонний розказав гостям, що на території  області вже встановлено майже півтисячі камер відеоспостереження, а до кінця року буде приблизно 550. Вони перекривають 80% в’їздів і виїздів до районних та обласного центрів. Поступово до них додаються комплекти, встановлені у центрах об’єднаних територіальних громад, та в населених пунктах, перерізаних міжнародними автошляхами. Частина камер розпізнає автомобільні номерні знаки.

Як відомо, перші розмови щодо необхідності встановлення камер на території області почались ще у 2016 році. Ініціатором проекту виступив начальник Головного управління національної поліції в Чернігівській області полковник поліції Едуард Альохін.

Насамперед він звернувся з цією ідеєю до Чернігівської міської ради. І вже на початку 2017 року за рахунок місцевого бюджету в Чернігові були встановлені перші камери. З часом до мережі камер зовнішнього відеоспостереження долучилися й інші райони області. Таким чином поліція Чернігівщини перша в Україні об’єднала камери відеоспостереження в «Мережу Безпеки» у рамках області.

Пріоритет встановлення камер – стратегічні перехрестя, в’їзди та виїзди з населених пунктів. Вимоги до таких камер також були особливі, вони повинні були підтримувати функцію розпізнання номерних знаків. Оглядові камери встановлювались в місцях значного скупчення людей, проведення масових заходів. Поліція також напрацювала систему збереження інформації.

Під час запровадження системи відеоспостереження «Мережа безпеки» було багато скептиків. Причому як серед громадськості, так і серед поліцейських. А сьогодні карний розшук і слідство вже не уявляють свою повсякденну роботу без цього елементу. Програмно-апаратний комплекс «Мережа безпеки» кожного дня допомагає в розкритті різноманітних злочинів, є джерелом доказів при розслідуванні низки ДТП, невід’ємним інструментом в розслідуванні кримінальних та розгляді адміністративних правопорушень.

Під час докладного ознайомлення з розташуванням та схемою підключення обладнання в черговій частині та серверній колеги високо оцінили успіхи поліції Чернігівської області. Гості з суміжних областей цікавилися всіма нюансами, які траплялися чернігівським поліцейським під час створення мережі відеоспостереження.

Головна мета зібрання – передача досвіду, щоб у майбутньому створити аналогічні системи в усіх областях України, а згодом і всеукраїнської «Мережі безпеки», інформує Сектор комунікації поліції Чернігівської області.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.