Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:44:28

Інвестиційні програми Водоканалу схвалено

31.07.2019   19:25Агенцiя

30 липня відбулось відкрите обговорення проекту змін до Інвестиційної програми КП «Чернігівводоканал» на 2019 рік та проекту Інвестиційної програми на 2020 рік.

Починаючи захід, директор КП «Чернігівводоканал» Сергій Малявко  зазначив що заявок від фізичних та юридичних осіб для прийняття участі у відкритому обговоренні проекту змін до Інвестиційної програми КП «Чернігівводоканал» на 2019 рік та проекту Інвестиційної програми на 2020 рік не надходило.

Відповідно до Порядку розроблення, погодження та затвердження інвестиційних програм суб’єктів господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення, затвердженого постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 14.09.2017 №1131, комунальним підприємством «Чернігівводоканал» Чернігівської міської ради розроблено та оприлюднено на офіційному сайті підприємства проект змін до Інвестиційної програми на 2019 рік та проект Інвестиційної програми на 2020 рік.

Основні причини внесення змін:
    приведення у відповідність фінансового плану використання коштів у зв’язку з проведенням тендерних процедур на визначення підрядних організацій;
    включення додаткового заходу з водопостачання, направленого на впровадження та розвиток інформаційних технологій;
    аналіз та вибір економічно та технічно обґрунтованої спеціалізованої техніки.

У 2019 році за рахунок амортизаційних відрахувань у водопостачанні передбачається:
Реконструкція водопроводу по вулиці Промисловій від вулиці Попудренка до вулиці Музичної в м. Чернігові.

До річного плану Інвестиційної програми на 2019 рік внесено додатковий захід з водопостачання «Розробка та впровадження програмного забезпечення "Система управління заявками Water CRM"» з метою покращення якості обслуговування споживачів, автоматизації процесу створення, обліку, виконання та аналізу звернень споживачів до служб підприємства.

В рамках змін до Інвестиційної програми 2019 року за рахунок амортизаційних відрахувань передбачено виконання заходу у сумі 299,85 тис. грн. Залишок вартості заходу включено до реструктуризованих заходів Інвестиційної програми 2019 року у сумі 690,15 тис. грн і передбачено для виконання без додаткових джерел фінансування.

Придбання аварійного автомобіля для служби водопровідних мереж.
Захід спрямований на підвищення оперативності ліквідації аварійних ситуацій, скорочення витрат на технічне обслуговування та ремонт застарілої техніки.

Придбання спеціалізованого автомобіля з краном маніпулятором та бортовою платформою
Проаналізувавши та порівнявши характеристики аварійного автомобіля та спеціалізованого автомобіля з краном маніпулятором МАЗ4371N2 та IVECO Daily КП «Чернігівводоканал» прийняло рішення придбати спеціалізовану техніку на базі шасі IVECO Daily.

Переваги аварійного та спеціалізованого автомобілів на базі шасі IVECO Daily:
    менша витрата пального;
    в 2 рази більший міжсервісний інтервал технічного обслуговування;
    ходова частина спеціалізованого автомобіля не потребує додаткового обслуговування;
    аварійний автомобіль оснащений дублькабіною де розміщується вся бригада із 6 осіб;
    мають більш компактні габарити, що дає змогу виконувати роботи у стислих умовах міської забудови.

В рамках змін до Інвестиційної програми 2019 року вартість аварійного автомобіля базі шасі IVECO Daily складає 1 983,75 тис. грн. Вартість спеціалізованого автомобіля з краном маніпулятором на базі шасі IVECO Daily складає 2 395,00 тис. грн.

На засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, що проводилось у формі відкритого слухання 21.06.2019 прийнято Постанову №1142. Відповідно до Постанови та Порядку розроблення, погодження та затвердження інвестиційних програм суб’єктів господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення, затвердженого постановою НКРЕКП від 14 вересня 2017 року №1131 підприємство розробило зміни до Інвестиційної програми на 2019 рік, схваленої Постановою НКРЕКП №807 від 28.05.2019, включивши статтю «Економія коштів Інвестиційної програми на 2018 рік» у сумі 2 292,5 тис. грн (без ПДВ), передбачивши її виконання без додаткових джерел фінансування.

Захід «Розробка та впровадження програмного забезпечення "Система управління заявками Water CRM"».
Без додаткових джерел фінансування передбачено виконання заходу у сумі 690,15 тис. грн.

Капітальний ремонт артезіанської свердловини №44 на водозаборі №2 «Подусівка».

Заходи Інвестиційної програми 2019 року з водовідведення, схваленої постановою НКРЕКП №807 від 28.05.2019 залишаються без змін.

Заступник Чернігівського міського голови  Андрій Черненко зазначив, що на виконання протокольного рішення та з метою приведення фінансового плану у відповідність, є необхідність внесення змін до Інвестиційної програми КП «Чернігівводоканал» на 2019 рік.

За рахунок амортизаційних відрахувань у водовідведенні передбачається реконструкція каналізаційного дюкеру через річку Стрижень в районі КНС №1 по вул. Пушкіна, 1а вартістю 7 358,45 тис. грн.

Пропозиції, щодо внесення змін до Інвестиційної програми на 2019 рік запропоновані в обсягах амортизаційних відрахувань, схвалених постановою НКРЕКП №807 від 28.05.2019, а також, відповідно до постанови НКРЕКП №1142 від 21.06.2019 включені заходи, які передбачають виконання без додаткових джерел фінансування.

Директор КП «Чернігівводоканал» Сергій Малявко запропонував перейти до обговорення проекту Інвестиційної програми на 2020 рік.

За рахунок амортизаційних відрахувань у водопостачанні передбачається реконструкція водопроводу по вулиці Промисловій від вулиці Попудренка до вулиці Музичної в м. Чернігові.

За рахунок амортизаційних відрахувань у водовідведенні передбачається реконструкція самопливного каналізаційного колектору по вул. Київська від перехрестя з проспектом Миру до перехрестя з вул. Гончою.

Андрій Черненко наголосив на важливості виконання заходів, передбачених Інвестиційною програмою, з метою забезпечення мешканців міста послугами безперебійного водопостачання та водовідведення.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини