Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:48:03

Ще шість громад Чернігівщини отримали шанс створити сучасний ЦНАП

29.07.2019   17:07Агенцiя

Інституційну пітримку у створенні, модернізації та транформації Центру надання адміністартивних послуг мають можливість отримати шість громад з Чернігівської області: Парафіївська, Линовицька, Малодівицька, Ніжинська, Новобілоуська, Плисківська та Прилуки.

Всі вони відібрані в якості учасників четвертого раунду відбору учасників Фази Впровадження Програми «U-LEAD з Європою» в частині створення / модернізації центрів надання адміністративних послуг.

З 1 серпня громади будуть відвідувати експерти програми, які проаналізують відповідність наданих заявок та спроможність громад виконати проект.  Протягом серпня-грудня 2019 року для спроможних громад будуть розроблені технічні завдання для створення чи модернізації ЦНАП.

З кожною з громад, які стали учасниками відбору, постійно працюють представники Чернігівського ЦРМС. Вони надають методичну підтримку в заповненні заявок, консультують з питань створення та модернізації ЦНАПів. Також організовують навчальні візити та інформаційні сесії в сфері покращення якості надання адміністративних послуг.

"Кожен ЦНАП – це нова якість надання адміністративних послуг в громадах, орієнтованих на людину, громадянина, незалежно від його віку, статі, соціальної приналежності. Водночас ЦНАП – це "обличчя" місцевої влади, точка розвитку громади та потенційний майданчик для розбудови місцевої демократії", - переконаний Микола Стасюк, радник з муніципальних послуг Чернігівського ЦРМС.

Нагадаємо, що у квітні 2019 року команда напряму з покращення якості адміністративних послуг Програми «U-LEAD з Європою» оголосила четвертий раунд відбору громад для надання допомоги у модернізації та створенні ЦНАП.
Комісія у складі експертів Програми, представників Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства соціальної політики України, проаналізувала 179 заявок з 24 областей України та відібрала 150 для подальшого аналізу спроможності громад та розробки технічних завдань для створення чи модернізації ЦНАП, інформує Чернігівський ЦРМС.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини