Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 10:52:26

Анульовано 15 ліцензій за продаж алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім

26.07.2019   08:28Агенцiя

Управлінням контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Чернігівській області протягом поточного року проведено 90 перевірок суб'єктів господарювання, що займаються роздрібною торгівлею алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним.

За результатами перевірок, ГУ ДФС у Чернігівській області прийнято рішень про застосування штрафних фінансових санкцій на загальну суму  близько 942 тис гривень.
         
Порушення були встановлені під час кожної перевірки, а найбільш розповсюджене – роздрібна торгівля алкогольними напоями за цінами нижчими за встановлені мінімальні роздрібні ціни на такі напої. З початку року виявлено 48 таких фактів, переважно в Козелецькому, Ніжинському, Городнянському  та Бахмацькому районах області. Штрафна фінансова санкція за дане порушення  від 10 тис гривень.

Також мали місце факти: роздрібної торгівлі алкогольними напоями без наявності ліцензії - 6; торгівлі алкогольними напоями на розлив для споживання на місці суб’єктами господарювання, що не мають статусу громадського харчування - 10; продаж алкогольних напоїв у заборонений час доби – 6;  зберігання алкогольних напоїв у місцях зберігання не внесених до ЄДР – 8; торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами з підробленими марками акцизного податку – 5 та інші.
        
З початку року анульовано 15 ліцензій, на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами через порушення законодавства, а саме продаж алкоголю/тютюну особі, яка не досягла 18 років, повідомив Сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області.

Останні новини Чернігівщини

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.