Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 06:20:39

Торфовидобувники Чернігівщини перемогли міністерство

24.07.2019   11:46Агенцiя

Дев’ятимісячна епопея з протистоянням торфовидобувників та олігархічно-депутатського лобі в Міненерго закінчилося перемогою шахтарів Чернігівщини.

Державний секретар міністерства енергетики та вугільної промисловості Максим Немчинов підписав наказ про звільнення з посади виконуючого обов’язки директора ДП «Чернігівторф» Іллі Рокоче.

Підстава для звільнення – заява останнього. Відтак після неповних дев’яти місяців активного протистояння керівництва держконцерну «Укрторф» та Міненерговугілля з одного боку та торфовидобувників, обласної влади і профспілок – з іншого, увінчалося перемогою шахтарів.

«Звільнити Рокоче Іллю Вікторовича від виконання обов’язків директора державного підприємства «Чернігівторф», за згодою сторін відповідно до пункту 1 статті 36 Кодексу законів про працю України, згідно з поданою заявою», - йдеться у наказі Міністерства енергетики та вугільної промисловості від 10 липня 2019 року, підписаної рукою державного секретаря Максима Немчинова. Підстава – заява Іллі Рокоче від 8 липня.

«Ми вкотре відстояли наші заводи від штучного банкрутства та приватизації, - каже голова профспілки ДП «Чернігівторф» Андрій Страхов. – З 2015 року це вже третя спроба рейдерства, яку ми відбили. Обіцяних державою 15 мільйонів гривень ми так і не отримали, тому логічним буде, коли підприємства віддадуть у власність громад. Держава нам не допомагає, а навпаки вставляє палки в колеса. Така структура як  ДК «Укрторф», на мою думку, має бути ліквідована. Нова влада повинна б розібратися з тим чим всі ці роки займався пан Озерчук і куди зникли торфовидобувні підприємства».

Нагадаємо, сема одіозний Максим Мемчинов 29 жовтня 2018 року підписав незаконний наказ про призначення Іллі Рокоче на посаду виконуючого обов’язки директора ДП «Чернігівторф», інформує «Смолинський торфозавод» філії ДП «Чернігівторф».

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.