Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:22:11

Любеч: свято вшанування Преподобного Антонія Печерського

23.07.2019   17:21Агенцiя

На святій Любецькій землі у піднесеному і святковому настрої пройшло сьогоднішнє свято вшанування Преподобного Антонія Печерського.

Він народився і виріс на дніпровських кручах Любеча. На святі були присутні Митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, Благочинний Ріпкинського округу Отець Іоан, секретар Чернігівського єпархіального управління Отець Ігор,  Отець Дмитрій с. Старий Білоус, Отець Павел с.Ворб’їв, Отець Андрій с. Павлівка, Отець Іоан м. Чорноморськ. 

Любеч радо зустрічає багато паломників, які приклоняються до ікони Антонія Преподобного та відвідують ближню та дальню Антонієві печери.

Настоятель Свято-Преображенського храму Отець Іоан , учасники хору та прихожани святково прибрали храм до відзначення знаменної події. Після  літургії  пройшов хресний хід до ближньої печери.

Біля обеліска Слави загиблим любечанам у роки Другої світової війни  пройшла панахида,  проспівана «Вічна пам'ять» та відбулося покладання квітів. Величання та покладання квітів відбулось біля пам’ятника Святому Антонію.

Біля ближньої печери пройшов молебень та освячення води. Акафіст і свячення води провели біля дальньої печери Отець Іоан м. Чорноморськ, Отець Андрій с. Павлівка, Отець Анатолій та Отец Павел з Масанів. З умиротворінням та легкістю в душі всі прихожани та паломники вітали одне одного з цим знаменним святом.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини