Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:03:04

Набрали законної сили судові рішення про стягнення 470 тис грн, призначених для ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування

23.07.2019   08:27Агенцiя

Органами прокуратури області проводиться системна робота, спрямована на стягнення коштів до бюджету за фактами перевищення транспортними засобами нормативних вагових параметрів, визначених Законом України «Про автомобільний транспорт».

Так, згідно з нормами закону перевезення небезпечних, великогабаритних і великовагових вантажів автомобільним транспортом допускається за окремим дозволом в порядку і за плату, що визначені окремими актами законодавства.

Факти перевищення встановлених нормативів фіксуються спеціалістами регіональних управлінь Укртрансбезпеки, проте порушники тривалий час ухиляються від сплати нарахованих платежів.

За таких обставин фінансові санкції стягуються судом за позовами прокурорів.

Загалом, лише у поточному році набрали законної сили судові рішення у 18 справах вказаної категорії про стягнення 470 тис грн коштів до Держбюджету. За результатами вжитих заходів з перевізників у примусовому порядку органами державної виконавчої служби вже стягнуто понад 200 тис грн.

Необхідно зазначити, що відповідно до ст. 3 Закону України «Про джерела фінансування дорожнього господарства України», плата за проїзд автомобільними дорогами транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні, зараховується до державного дорожнього фонду, утвореного у складі спеціального фонду Державного бюджету України, з якого фінансуються видатки на виконання робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом і утриманням автомобільних доріг загального користування.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області повідомила, що подальша робота з цих питань триває.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини