Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:53:29

Триває розробка Стратегії розвитку Чернігівщини до 2027 року

17.07.2019   11:04Агенцiя

З квітня цього року розпочато розробку Стратегії сталого розвитку Чернігівської області на період до 2027 року та Плану заходів з її реалізації на 2021-2023 роки.

Значну роботу провели 17 тематичних підгруп у складі робочої групи з розробки Стратегії, які визначили основні тенденції та проблеми соціально-економічного розвитку області, здійснили аналіз сильних та слабких сторін, а також потенціалу Чернігівщини. Важливо, що до складу цих робочих підгруп увійшли як представники органів влади, так і громадськість, науковці та експерти.

16 липня відбулося засідання робочої групи, на якому була представлена узагальнена презентація основних тенденцій та проблем соціально-економічного розвитку області, SWOT-аналіз. Також обговорили визначення стратегічного бачення розвитку Чернігівщини.

Провела засідання керівник робочої групи, директор Департаменту економічного розвитку ОДА Олександра Хомик. Члени робочої групи активно включилися в обговорення напрацьованих матеріалів. Зокрема, акцентували на важливості врахування конкурентних переваг області та застосуванні підходів смарт-спеціалізації при розробці проекту Стратегії.

В онлайн режимі до конструктивної розмови також долучився експерт Групи радників з впровадження державної регіональної політики Програми «U-LEAD з Європою» Олександр Волошинський.

Усі пропозиції, висловлені членами робочої групи, будуть враховані в доопрацьованому проекті Стратегії до 2027 року. До речі, матеріали щодо розробки цього документу розміщені в тематичній рубриці на офіційному веб-сайті ОДА. Свої пропозиції можна надіслати на електронну адресу Департаменту економічного розвитку: der_analiz@cg.gov.ua.

Наступний етап розробки Стратегії – визначення стратегічних цілей. Наразі запропоновано напрямки: розвиток людського потенціалу, комфортні умови для життя, конкурентна економіка.

Зважаючи на одну з особливостей Стратегії-2027 – її розроблення на засадах смарт-спеціалізації (тобто розвиток пріоритетних видів економічної діяльності, що мають інноваційний потенціал і сприяють трансформації секторів економіки у більш ефективні), буде визначена ще одна ціль – прискорений інноваційний розвиток пріоритетних галузей.

У залежності від остаточного визначення стратегічних цілей будуть сформовані тематичні підгрупи, які напрацьовуватимуть операційні цілі та завдання, потенційно можливі сфери реалізації проектів, а також перелік очікуваних результатів та індикаторів, повідомив Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини