Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 10:33:57

Під час нересту порушники незаконно добули понад тонну риби на 256 тис. грн збитків

08.07.2019   10:22Агенцiя

З 1 квітня по 29 червня 2019 року на Чернігівщині тривала нерестова заборона щодо вилову водних біоресурсів.

У цей період дозволялось тільки любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним

 

гачком і спінінгом з берега за межами нерестовищ.

Але попри заборону, не дивлячись на проведену потужну роз’яснювальну роботу серед населення за допомогою місцевих засобів інформації, особистих зустрічей начальника Управління Держрибагентства у Чернігівській області та державних інспекторів з громадськістю, рибалки порушували правила рибальства.

Так, з 1 квітня по 30 червня інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля викрито 474 порушення правил рибальства. Зокрема, 202 порушення - за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), з них 14 - з ознаками кримінальних правопорушень.

Також складено 201 протокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), 15 - за ст. 88 - 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів) та один - за ст. 85 - 1 КУпАП (збут заборонених знарядь лову). Крім цього, складено 55 актів виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 348 кг риби та 387 од. сіток.

 «Всього у порушників за нерестовий період 2019 року вилучено 1 236 кг риби та 703 од. заборонених знарядь лову, в тому числі один електролов у комплекті та затримано 3 од. транспортних засобів. Накладено штрафів (за постановами судів та органів рибоохорони) на суму 54 005 грн. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству, склала 255 954 грн», - зазначив заступник начальника відділу охорони водних біоресурсів Ігор Токарський.

Нагадаємо найрезонансніші порушення правил рибальства, які буди викриті державними інспекторами в ході нерестової кампанії.

 П’ятого квітня на р. Десна, поблизу с. Ушня Менського району виявлено місцевого чоловіка, який хотів порибалити за допомогою електровудки. Державні інспектори Чернігівського рибоохоронного патруля вчасно попередили скоєння кримінального злочину. На місце вчинення правопорушення була викликана слідчо - оперативна група Менського відділу поліції. Електровудку в комплекті та човен з двигуном у правопорушника було вилучено. Інформацію про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

13 травня під час проведення рибоохоронного рейду на озері поблизу с. Слабин Чернігівського району викрито двох чоловіків, які здійснювали лов водних біоресурсів забороненими знаряддями – сітками. На момент затримання у браконьєрів вилучено сітки в кількості 6 од. та 83 кг риби: карась сріблястий - 112 шт., плітка - 279 шт., плоскирка - 93 шт., лящ - 1 шт., лин - 5 шт., щука - 5 шт., окунь - 49 шт. та йорж звичайний - 2 шт. Правопорушниками виявилися мешканці м. Чернігів та с. Зайці. Збитки по даному факту склали 31 093 грн.

14 травня на озері в урочищі «Глейок», поблизу с. Шестовиця Чернігівського району викрито грубе порушення правил рибальства. Два мешканці м. Чернігів за допомогою шести сіток виловили 54 кг риби: судак - 5 шт., лящ – 1 шт., плітка  – 15 шт., карась сріблястий – 19 шт., синець  – 50 шт., плоскирка  – 165 шт., окунь  – 8 шт., щука  – 1 шт., білизна  – 4 шт., чехоня – 1 шт. та в’язь – 1 шт. Збитки, завдані рибному господарству, становлять 17 646 грн.

21 травня на озері поблизу с. Остапівка Менського району викрито двох мешканців м. Борзна. Чоловіки за допомогою 10 од. сіток виловлювали рибу. До тенет правопорушників потрапило 23 кг риби: лин - 14 шт., карась золотий (червонокнижний) - 40 шт., карась сріблястий - 144 шт. Завдано збитків на суму 17 314 грн.

На всіх грубих порушників рибоохоронного законодавства складені протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Адміністративні матеріали направлені до районних судів області для притягнення винних осіб до відповідальності. Незаконно добуті водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучені.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини