Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:31:10

Упродовж поточного року вже вивчено більше 100 виконавчих проваджень

06.07.2019   09:39Агенцiя

Забезпечено реальне виконання судових рішень за позовами прокурора на загальну суму майнових вимог 230 млн грн.

За наявності підстав, прокурорами ініціювалося внесення скарг на рішення, дії або бездіяльність державних виконавців, з яких вже розглянуто та задоволено 41 скарга.

Так, користуючись правом сторони виконавчого провадження прокурором вивчено стан тривалого невиконання судового рішення про стягнення з суб’єкта господарювання 100 тис грн до місцевого бюджету Борзнянської  міської ради.

Перевіркою установлено, що державний виконавець, в порушення вимог Закону України «Про виконавче провадження», безпідставно зняв арешт з коштів боржника, внаслідок чого рішення суду тривалий час не виконувалося. Вже наступного дня після перевірки кошти до місцевого бюджету сплачено в повному обсязі. За реагування регіональної прокуратури винних посадових осіб державної виконавчої служби Борзнянського районного управління юстиції притягнуто до дисциплінарної відповідальності. 

Господарським судом Чернігівської області за скаргою прокурора визнано неправомірним повернення без виконання посадовцем територіального органу державної виконавчої служби у м. Києві виконавчого документа про стягнення з суб’єкта господарювання на користь Нічогівської сільської ради Козелецького району заборгованості з орендної плати. Наразі рішення суду перебуває на виконанні.

Забезпечено виконання судового рішення щодо стягнення на користь Чернігівської міської ради 432 тис грн з товариства, яке на території міста Чернігова без договору оренди користувалося земельною ділянкою площею майже 1 га.

Загалом за 6 місяців поточного року вже забезпечено реальне виконання судових рішень за позовами прокурорів на суму більше 230 млн грн, у тому числі 20 млн грн - за позовами минулих років. У державну та комунальну власність повернуто та попереджено до вибуття 1650 га земель. 

Разом з тим, на виконання в органи державної виконавчої служби наразі передані судові рішення на загальну суму понад 84 млн грн, тож подальша робота з цих питань триває, інформує прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини