Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:42:05

За 13 зірваних тюльпанів - 650 гривень штрафу

05.07.2019   07:50Агенцiя

Таке рішення ухвалила адміністративна комісія при виконавчому комітеті Новозаводської районної у місті Чернігів ради після розгляду матеріалів, які стосуються справи громадянина Д. 1992 року народження, безробітного.

З’ясувалося, що 28 квітня цього року близько 17.05 він зірвав 13 тюльпанів на клумбі по вул. Магістратській біля будинку №7 (близ дитячої поліклініки) й був затриманий співробітниками патрульної поліції. Дії громадянина Д. є порушенням п. 10.2.28 «Правил благоустрою міста Чернігова» від 12.09.2008 року (зі змінами та доповненнями) та ст. 152  КУпАП. До речі, поліцейських викликали містяни, які завадили чоловіку піти.

Квіти, кущі та інші зелені насадження, що ростуть на міських клумбах – власність громади, - коментує подію керівник комунального підприємства «Зеленбуд» Чернігівської міської ради Роман Старіков. - Щороку з міського бюджету виділяються чималі суми на благоустрій та озеленення Чернігова, аби наше місто мало привабливий і доглянутий вигляд. Цими роботами опікується наше підприємство - КП «Зеленбуд». Тож по суті подібні дії – це крадіжка у всіх жителів міста. Прикро, що такі факти не поодинокі.

Отже, керуючись ст. 152 Кодексу України «Про адміністративні порушення» комісія Новозаводської районної ради постановила оштрафувати громадянина Д. на суму в розмірі 650 грн. Відповідно до ст. 299  КУпАП постанова про накладення адміністративного стягнення підлягає виконанню з моменту її винесення (12 червня 2019 року). Цей штраф має бути сплачений не пізніше 15 днів з дня вручення постанови про накладення штрафу.

Що належить зробити порушнику? Реквізити для оплати він отримав разом з постановою адмінкомісії. Квитанцію про сплату йому треба пред’явити за вказаною в цій же постанові адресою. В разі несплати штрафу в установлений КУпАП термін, постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби за місцем проживання чи роботи порушника або ж за місцем знаходження його майна.

Принагідно керівник КП “Зеленбуд» Роман Старіков звертається до всіх чернігівців не залишатися байдужими до подібних правопорушень, якщо ви стали їх свідками. Зробіть зауваження людині, яка витоптує зелені насадження, зриває квіти чи наносить іншу шкоду, адже це наша з вами спільна власність. Або ж викликайте наряд поліції, інформує пес-служба КП «Зеленбуд».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини