Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 16:12:25

Чоловік постане перед судом за несанкціоноване втручання в роботу операторів ПрАТ "Київстар", ПрАТ "ВФ Україна" та ТОВ "Лайфселл"

05.07.2019   07:46Агенцiя

Під процесуальним керівництвом прокуратури області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 2 ст. 361 КК України (несанкціоноване втручання в роботу мереж електрозв’язку) та ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Досудовим розслідуванням встановлено, що з метою особистого збагачення зловмисник організував з’єднання абонентів мобільних операторів різних країн Світу в порушення встановленого порядку. Як результат, отримував незаконні та неконтрольовані державою доходи.

Як з’ясувалося,  упродовж 2018 року обвинувачений несанкціоновано втручався в роботу мереж електрозв’язку ПрАТ «Київстар», ПрАТ «ВФ Україна» та ТОВ «Лайфселл» шляхом направлення міжнародного трафіку голосової телефонії на телекомунікаційну мережу зазначених операторів.
Тобто замість оригінальних міжнародних номерів абонентів мережі мобільного зв’язку, презентував національні телефонні номери абонентів мережі ПрАТ «Київстар», ПрАТ «ВФ Україна»  та ТОВ «Лайфселл».

Вказане здійснювалося в обхід Міжнародного центру комутації та потягло за собою спотворення інформації по визначенню оригінальних телефонних номерів закордонних абонентів та вартості здійснюваних міжнародних дзвінків голосової телефонії.

Злочинними діями операторам ПрАТ «Київстар», ПрАТ «ВФ Україна»  та ТОВ «Лайфселл» завдано збитків на суму 45 тис грн.

У ході обшуку, проведеного правоохоронцями, у чоловіка вилучено  1144 сім карт цих операторів, які використовувалися для вчинення злочину, а також зброю з боєприпасами, які він зберігав без передбаченого законом дозволу.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області повідомила, що обвинувальний акт стосовно зловмисника направлено до суду.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.