Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:48:04

З 1 червня 2019 року у Чернігівській області, як і по всій Україні, діє затверджене Укравтодором літнє обмеження руху для великовагового транспорту

27.06.2019   14:23Агенцiя

З 1 червня 2019 року у Чернігівській області, як і по всій Україні, діє затверджене Укравтодором літнє обмеження руху для великовагового транспорту

За температури понад 28 градусів  з 10-ї до 22-ї години фури з вагою понад 24 тонни і навантаженням на вісь понад 7 тонн не мають рухатись дорогами державного значення.

Червень 2019-го на Чернігівщині продовжує бити температурні рекорди: +30…+35, а то і вище. На жаль, системне порушення великоваговим транспортом обмеження руху на спекотний період призводить до незворотніх процесів руйнування доріг - утворення колійності та інших деформацій покриття. Про необхідність посилення контролю за рухом великовагового транспорту за таких погодних умов говорили на нараді у Службі автомобільних доріг у Чернігівській області дорожники, фахівці Укртрансбезпеки та правоохоронці.

На час дії літнього обмеження, за дорученням Служби автомобільних доріг у Чернігівській області встановлені попереджувальні знаки про дію температурного режиму, також визначені місця для відстою вантажних транспортних засобів. Контроль за дотриманням водіями введеного обмеження здійснюють на фахівці управління Укртрансбезпеки спільно з поліцейськими. За результатами зважування вже складено близько сотні протоколів на водіїв вантажного транспорту, що порушили 40-тонну межу та габаритні параметри. Нараховано до сплати в держбюджет 16 000 євро. Близько 260 000 гривень водії-порушники вже перерахували до держбюджету. Також співробітниками патрульної поліції в ході перевірок у цьому році складено 253 протоколи про адмінпорушення.

Серед додаткових заходів по боротьбі з вантажівками-порушниками також було озвучено питання про встановлення габаритних рамок на автошляху територіального значення Т-25-21 Сосниця-Шаповалівка-/М-02/. З 2011 року дана дорога закрита для проїзду великовагового транспорту масою понад 12 тонн. Після майже 10-річної дії обмеження тут і досі спостерігається інтенсивний рух вантажівок. Водії фур ігнорують вимоги дорожніх знаків і продовжують далі давити цю дорогу. У зв’язку з цим,  Служба автодоріг спільно з органами місцевого самоврядування Сосниччини та Борзнянщини  прийняли спільне рішення про необхідність фізичного обмеження руху вантажного транспорту. Після вирішення усіх бюрократичних нюансів, габаритні рамки планується встановити вже у цьому році. Наразі тут ліквідовують ямковості для забезпечення проїзду легкового та пасажирського транспорту. Роботи виконуються за кошти держбюджету, виділені на експлуатаційне утримання автодоріг.

Шановні водії вантажного транспорту! Звертаємось до вас з проханням відповідально ставитись до введеного на українських автошляхах обмеження на літній період. На найближчі дні синоптики прогнозують зниження температурних показників. Та згодом спека повернеться. Шановні вантажоперевізники, заздалегідь коригуйте ваші маршрути, зважаючи на діюче обмеження та температуру повітря. Збереження автошляхів – це спільна справа тих, хто будує та ремонтує дороги, і тих, хто ними користується.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини