Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 23:41:01

З жителями Чернігівщини спілкувався Міністр юстиції

27.06.2019   14:06Агенцiя

Соціальна ініціатива #ЧеснаПлатіжка, що за дорученням Прем’єр-міністра розробляється Міністерством юстиції в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!», дасть можливість встановити по всій країні справедливі, економічно обґрунтовані тарифи на тепло і воду, захистить мільйони українців від свавілля комунальників.

На цьому наголосив Міністр юстиції Павло Петренко на зустрічі з громадськими організаціями, активістами та молоддю в рамках візиту до Чернігівської області у вівторок, 25 червня.

За словами очільника Мін’юсту, відповідно до проведених розрахунків гранична вартість тепла буде обмежена на рівні 1300 – 1400 гривень за гігакалорію. А тарифи за гарячу воду не будуть вищими за 80 гривень за кубометр для житла без рушникосушарок та 87 гривень за кубометр за наявності таких.

— Наші адвокати та юристи системи безоплатної правової допомоги вже готові захищати права українців, які після початку дії відповідних рішень Уряду й надалі отримуватимуть несправедливі платіжки на тепло із завищеними тарифами, — підкреслив Міністр юстиції.

Під час зустрічі з громадськими активістами Павло Петренко обговорив проблеми захисту прав громадян як на обласному рівні, так і на загальноукраїнському.

— Наше завдання — забезпечити справедливість для всіх громадян. Реформи у цьому напрямі визнані успішними не лише в Україні, а й закордоном. Нашу систему безоплатної правової допомоги на рівні ООН назвали однією з найбільш ефективних у світі. Зараз нам потрібно не допустити згортання цих процесів та продовжити подальше запровадження змін для гарантування дотримання прав мільйонів українських громадян, — додав очільник Міністерства юстиції.

Павло Петренко також відвідав навчальний центр «Десна», де поспілкувався з українськими воїнами-захисниками.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.