Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:00:53

Славутич - Чернігівський регіон: успішна співпраця триває

26.06.2019   09:40Агенцiя

В рамках реалізації Грантового проекту ЄС «План місцевого економічного розвитку: Славутич – драйвер росту відкритої та вільної економіки регіону» 24 червня в Офісі підтримки громадських ініціатив КП «Агентство регіонального розвитку» Славутицької міської ради відбувся круглий стіл щодо подальшої співпраці Любецької, Михайло-Коцюбинської, ОТГ та м.Славутича.

Участь у заході взяли очільники та/або представники зі сфери культури, спорту, освіти, економіки кожної з громад, модератором заходу виступила директор Агентства регіонального розвитку Арина Старовойтова.

Представники трьох громад обговорили план спільних заходів громад у сфері культури, спорту, освіти. У кожній сфері були запропоновані кілька спільних заходів, у яких жителі наших громад зможуть взяти участь. Так, вже у наступному навчальному році науково-практична конференції учнів «Славутич – погляд у майбутнє» відбуватиметься за участі юних науковців з Любецької та Михайло-Коцюбинської ОТГ, а під час Міжнародного фестивалю «Золота осінь Славутича» учні познайомляться з роботою Молодіжної ради «Майбутнє Славутича».

Обговорили також й календар спортивних змагань – спланований спільний велопробіг стежками Любеча та участь у легкоатлетичному пробігу памяті Героїв Чорнобиля. Щодо культурної сфери безліч ідей - участь у фестивалях, концертах, виставках, однак новою буде гостина, де кожна наша громада демонструватиме унікальну вишивку свого регіону, а вже наприкинці липня відбудеться Фестиваль рибалок у Любечі.

Далі учасники круглого столу обговорили свої плани щодо проведення Днів популяризації економічного розвитку у громадах. Такий захід вже відбувся у Славутичі у лютому 2019 року, наразі сплановані такі дні у двох інших громадах. Тематика заходів – розвиток регіонального туризму, креативна економіка, фермерство тощо.

Наповнення нового інвестиційного порталу «Славутич – Чернігівський регіон» investslavutych.arr.in.ua – ще одна тема для обговорення, адже зміст ресурсу має постійного оновлюватися та доповнюватися актуальною інформацією. Після презентації порталу присутні обговорили ідеї та шляхи його подальшого розвитку та наповнення.

На завершення гості з Любецької та Михайло-Коцюбинської ОТГ подякували за можливість обміну досвідом на базі досвіду Славутича та висловили надію на подальший успішний розвиток започаткованої співпраці трьох громад.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини