Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:30:07

Чернігівською місцевою прокуратурою проведено комплексну перевірку ДУ "Чернігівська виправна колонія № 44"

24.06.2019   07:35Агенцiя

Чернігівською місцевою прокуратурою проведено перевірку додержання вимог законодавства при перебуванні дітей у будинку матері і дитини при Державній установі «Чернігівська виправна колонія № 44».

У ході перевірки установи встановлено непоодинокі порушення, зокрема вимог законодавства щодо додержання протипожежних правил і норм, що створює загрозу життю та здоров’ю дітей, які там перебувають.

Допускаються також порушення вимог чинного законодавства в частині забезпечення належних умов тримання засуджених та їх дітей у Будинку дитини. Так, покриття підлоги в кімнатах другого поверху будинку потребує заміни, підвіконня житлових кімнат потребують фарбування, кімната для прийому їжі засудженими та шафа для зберігання посуду потребує ремонту.

Крім того, у коридорі підвального приміщення, підсобній кімнаті на та кімнаті для сушіння дитячого одягу на стінах наявні сліди промерзання або затікання, що потребує проведення ремонту. В кімнаті для сушіння дитячого одягу вентиляційна система механічного спонукання на момент перевірки знаходилась в не робочому стані.

На ці та інші виявлені порушення реагувала місцева прокуратура.
За результатами перевірки начальнику Державної установи «Чернігівська виправна колонія № 44» внесено письмову вказівку про усунення виявлених у ході перевірки порушень.

Стан дотримання конституційних прав громадян у місцях несвободи й надалі залишається на постійному контролі керівництва. Робота органів прокуратури з вказаних питань продовжується.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини