Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:59:47

В Іванівці добудовують сучасну амбулаторію і Центр надання адміністративних послуг

21.06.2019   13:54Агенцiя

Оформити спадок, зареєструвати будинок, посвідчити заповіт жителі Іванівки зовсім скоро зможуть у своїй громаді. До 1 груднятут планують завершити зведення Центру надання адміністративних послуг, де все це можна буде зробити.

«У нас були деякі затримки зі спорудженням, бо вносили зміни у проект, але будівельні роботи вже ідуть. До 1 грудня плануємо завершитизведення будівлі. Громада у нас велика і плануютьприєднатися ще 3 села, тож такий центр дуже потрібний», — каже головаІванівської ОТГ Сергій Гарус.

Отримати кошти на будівництво з Фонду соціально-економічного розвитку вдалось завдяки активній допомозі народного депутата Максима Микитася. Він безпосередньо контролював погодження проекту всіма інстанціями і регулярно приїжджає на будівельний майданчик.

«Пишаюся тим, що один із перших ЦНАПіву сільській місцевості з’явиться саме в нашій Іванівській громаді. Для людей це дуже важливо, аджераніше до державного реєстратора, нотаріуса чи пожежної інспекції доводилось їздити аж у Чернігів. Уявіть, як це важко, особливо для людей похилого віку. Тепер усі необхідні довідки можна буде отримати на місці», — говорить Максим Микитась.

Допомагає народний депутаті зі спорудженням нової амбулаторії. Стара була зведена ще 1776 року. Можна лише уявити, в яких умовах лікарям доводилось приймати пацієнтів. Тож медики з нетерпінням чекають на завершення будівництва.

«Не можемо дочекатися, коли переїдемо в нове приміщення. Ми вже отримали від Максима Микитася нове обладнання і меблі. Раніше у нас була лаборантка, яка через день приїжджала з районної лікарні. Було незручно. Зараз у нас є діагностичне обладнання, яке досі було тільки в районі. А ще обладнання, яке може виявити рак на ранній стадії, і ми одразу (а отже, вчасно) направляємо людину в онкодиспансер», — розповідаєзавідувач амбулаторії Марія Гуменюк.

До кінця року нова амбулаторія вже почне приймати пацієнтів. І це лише перші кроки для розвитку громади, зазначає Максим Микитась.

«Завдання народного депутата — знати кожну проблему в громадах, за які він відповідає. Знаходити шляхи, як її розв’язати, і працювати пліч-о-пліч із людьми.Центр надання адміністративних послуг і амбулаторія — це лише перші кроки, лише початок перетворень на нашій із вами Чернігівщині. У нас багато амбітних планів. Упевнений, що, далі працюючи єдиною командою з місцевою владою та громадою, зможемо їх реалізувати. І зробити життя тут набагато комфортнішим», — каже Максим Микитась.

Андрій Бажай

PR
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини