Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:54:02

Делегація з Чернігівщини брала участь у XV Українському муніципальному форумі

21.06.2019   08:13Агенцiя

18-20 червня в Одесі Асоціація міст України проходив XV Український муніципальний форум.

Український муніципальний форум щороку стає майданчиком для дискусій та вироблення спільної позиції органів державної влади і Асоціації міст України щодо розвитку місцевого самоврядування, удосконалення законодавчої бази, подальшої децентралізації влади, відкритого врядування, підтримки економічного розвитку громад, реформування ЖКГ та ін.

Учасниками XV Форуму є міські голови та керівники органів місцевого самоврядування, представники центральних органів державної влади, парламентарі. Серед закордонних гостей: представники партнерських асоціацій місцевого самоврядування, керівники КМРВЄ, міжнародні експертів.

Від Чернігівської області участь у Форумі беруть ОМС-члени регіонального відділення Асоціації міст України, зокрема: міський голова Городні Андрій Богдан, Талалаївський селищний голова Юрій Величко, перший заступник міського голови Бахмача Анатолій Карпенко, Коропський селищний голова Віктор Журавель, Сосницький селищний голова Андрій Портний, сільський голова Вертіївки Ігор Мороз, Ніжинський міський голова Анатолій Лінник, Семенівський міський голова Сергій Деденко, секретар Менської міської ради Юрій Стальниченко, Ріпкинський селищний голова Сергій Гарус, секретар Сновської міської ради Наталія Самойлова, Козелецька селищна голова Олена Дмитренко та виконавчий директор Чернігівського РВ АМУ Михайло Литвин.

Програма трьох днів дуже насичена. Перший день - День Діалогу з владою, який проводиться в рамках проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС). Другий день - День Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи, який проводиться в рамках проекту Ради Європи «Посилення демократії та довіри на місцевому рівні в Україні». Третій день - День економічного розвитку українських міст, який проводиться в рамках проекту «Партнерство для розвитку міст (ПРОМІС)», який АМУ впроваджує спільно з Федерацією канадських муніципалітетів, повідомило Чернігівське РВ АМУ.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини